рятувальники ГУ ДСНС прийняли участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Безпека життєдіяльності», що проходила на базі Національного університету водного господарства та природокористування

рятувальники ГУ ДСНС прийняли участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Безпека життєдіяльності», що проходила на базі Національного університету водного господарства та природокористування

10.04.14 15:35 0 670
9 квітня рятувальники Головного управління Державної служби з НС у Рівненській області на запрошення керівництва Національного університету водного господарства та природокористування прийняли участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з професійно-орієнтованої дисципліни «Безпека життєдіяльності» для вищих навчальних закладів країни. На захід також були запрошені співробітники Державної автомобільної інспекції та фахівці обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Основною метою заходу була практична демонстрація для учасників олімпіади можливостей пожежно-рятувальної, медичної та спеціальної техніки. Також студенти отримали реальну можливість поспілкуватися з фахівцями різних напрямків, задати питання, що їх цікавлять та отримати професійно-грамотні відповіді спеціалістів.

Як кажуть теорія необхідна, проте практика набагато цікавіша. Вогнеборці в зрозумілій формі розповіли про аварійно-рятувальне спорядження за допомогою якого ліквідовуються наслідки надзвичайних ситуацій, складних ДТП та великих пожеж. Більше того, присутнім на практиці було продемонстровано можливості бензоріза, пневмоподушки, гідравлічних ножиць, апарата захисту органів дихання, тощо. До того ж, усі охочі за бажанням приміряли бойовий одяг пожежного-рятівника.

Після теоретичної частини перед усіма присутніми, бійці Держслужби з НС ліквідували два осередки умовної пожежі, а кожен студент під наглядом професійного вогнеборця сам міг подати воду з пожежної автоцистерни. Після чого відбулося фотографування на пам'ять з рятувальниками на фоні спецтехніки. Цього дня поза увагою працівників Держслужби з НС не залишився жодний учасник олімпіади: усім вручили «Пам’ятки з основ безпечної життєдіяльності».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ