Перші результати місячника добровільної здачі зброї на Рівненщині: 133 одиниці вогнепальної і холодної зброї та 1159 набоїв

Перші результати місячника добровільної здачі зброї на Рівненщині: 133 одиниці вогнепальної і холодної зброї та 1159 набоїв

10.04.14 10:31 0 655
До кінця квітня жителі області мають можливість добровільно здати вогнепальну зброю, боєприпаси, які зберігаються у них незаконно, і таким чином уникнути кримінальної відповідальності. Оформивши відповідні документи, краяни також зможуть зареєструвати зброю в особисту власність і надалі використовувати її на законних підставах.

Серед тих, хто скористався можливістю уникнути відповідальності за зберігання незареєстрованої зброї - 46-річний житель Сарненського району. Дізнавшись про проведення місячника, чоловік поспішив принести до районного відділу міліції два незареєстровані самопали для стрільби пороховим зарядом. Усе «добро» міліціонери направили на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС області.

- Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законодавством передбачена кримінальна відповідальність, – зазначив начальник міліції громадської безпеки УМВС України в Рівненській області полковник міліції Олег Берест. - Пам’ятайте, незареєстрована зброя - це не лише порушення закону, а й причина нещасних випадків, у яких травмуються та гинуть люди, а найстрашніше, що жертвами небезпечних «іграшок» часто стають діти.

Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, але хочете жити у злагоді з Законом, то в період проведення місячника добровільної здачі зброї зверніться із відповідною заявою до підрозділів дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання. Правоохоронці нададуть вам кваліфіковану консультацію та допоможуть у легалізації зброї.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькому ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ