На Тернопільщині міліціонери, рятувальники та медики вчилися спільно взаємодіяти під час виникнення надзвичайних ситуацій

На Тернопільщині міліціонери, рятувальники та медики вчилися спільно взаємодіяти під час виникнення надзвичайних ситуацій

10.04.14 16:12 0 691
Днями в Заліщиках відбулися комплексні навчання місцевих міліціонерів, рятувальників та медиків служби екстреної медичної допомоги. Представники різних служб вчилися взаємодіяти під час виникнення надзвичайних ситуацій. До слова, подібний захід на Тернопільщині провели вперше.

Програма занять складалася із двох основних блоків: теоретичного та практичного. Спочатку організатори запросили слухачів сісти за парти. Завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського доктор медичних наук, професор Арсен Гудима проаналізував типові проблеми співпраці спеціалістів суміжних служб екстреного виклику. Зокрема, обговорювалися особливості взаємного оповіщення служб у разі виникнення надзвичайних ситуацій, проблема візуального виявлення керівника гасіння пожежі, технології вступного сортування постраждалих, надання домедичної допомоги в ході рятувальної операції. Відтак були намічені шляхи їх подолання.

- Відрадно, що учасники навчань одразу давали конкретні пропозиції щодо того, як вирішити те чи інше проблемне питання, як покращити взаємодію між службами, - каже професор Арсен Гудима. – Це свідчить про високий професійний рівень спеціалістів.

Начальник лікарсько-експертної комісії УДСНС у Тернопільській області майор служби цивільного захисту Богдан Ягельський розповів присутнім про сучасні технології психологічної підтримки постраждалих у надзвичайних ситуаціях.

- Важливо аби і міліціонери, і рятувальники, і медики, знали як підтримати постраждалих безпосередньо після трагічної події, - наголосив Богдан Ягельський, – адже саме вони першими приїжджають на місце лиха.

Далі на місцевому стадіоні учасники відпрацювали на практиці вміння та навички, які в майбутньому допоможуть їм врятувати чиєсь життя. Так, працівникам екстрених служб довелося ліквідовувати наслідки вибуху на дискотеці. На щастя, обійшлося без реальних жертв, такими були умови практичного завдання.

Помічник начальника управління-начальник сектору медичного забезпечення УМВС України в Тернопільській області, полковник міліції Михайло Василишин високо оцінив дії усіх учасників навчань. Хоча, як зауважив він, є ще над чим працювати. Відтак було прийнято рішення проводити подібні заходи систематично і залучати до них спеціалістів різних служб.

Завершилися спільні навчання показовим виступом собаки-пошуківця. Рятувальник-кінолог позаштатної аварійно-пошукової групи УДСНС у Тернопільській області, майор служби цивільного захисту Руслан Небесний та його чотирилапий помічник продемонстрували відмінні навички розшуку постраждалих під завалами.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: РІВНЕНСЬКІ ШКОЛЯРІ ...

КОМЕНТАРІ