На Тернопільщині пригоди п'яного автокрадія закінчилися кримінальними провадженнями

На Тернопільщині пригоди п'яного автокрадія закінчилися кримінальними провадженнями

10.04.14 18:11 0 648
Спробу та незаконне заволодіння транспортним засобом слідчі Заліщицького райвідділу міліції інкримінують 26-річному жителю Теребовлянського району. Аби доїхати додому, зловмисник за одну ніч зазіхнув на два чужих автомобілі. Один із них йому все ж вдалося викрасти.

Ті, хто залишає свій транспортний засіб без охорони, ризикує втратити його. Така неприємність спіткала 38-річного жителя Заліщик. Чоловік, як завжди залишив свій автомобіль «ВАЗ-2106» поблизу будинку, а вже зранку виявив, що автівки немає. Про крадіжку потерпілий повідомив працівників місцевого райвідділу.

Як розповів начальник Заліщицького райвідділу міліції Сергій Семенків, правоохоронці спрацювали оперативно. Менш ніж за півгодини знайшли крадене авто у сусідньому Чортківському районі, а відтак і затримали того, хто на нього спокусився.

Причетним до крадіжки виявився неодноразово судимий 26-річний житель Теребовлянського району. Як зізнався правоохоронцям підозрюваний, вчинене ним незаконне заволодіння транспортним засобом – це наслідки випитого спиртного.

Як з’ясувалося, того дня чоловік електричкою повертався з Теребовлі додому. Випите спиртне зморило чоловіка. Заснувши, проїхав зупинку. Довелося вийти на кінцевій – у Заліщиках. Уже там, на залізничному вокзалі райцентру, вперше потрапив у поле зору правоохоронців за порушення громадського порядку. Працівники патрульно-постової служби доставили молодика до райвідділу. Після складення адмінпротоколу відпустили. Однак на цьому пригоди молодого чоловіка не закінчилися.

У дворі одного із будинків житель Теребовлянщини звернув увагу на вантажівку, необладнану сигналізацією. Двері зламав, а запустити двигун не зміг. Невдача не розчарувала. Взявся за «Жигулі», що були припарковані поруч.

Розбивши вікно на задніх дверцятах, потрапив до салону. Цього разу справився з проводами замка запалювання. Та доїхати до кінцевого пункту на краденій автівці не зміг - машина зламалася на півдорозі. Додому добрався попутками. А там на нього вже чекали правоохоронці.

Підозрюваний, згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу, затриманий. Щодо нього розпочато кримінальні провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України - замах на крадіжку та незаконне заволодіння транспортним засобом. Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ