Місячник добровільної здачі зброї: перші результати

Місячник добровільної здачі зброї: перші результати

10.04.14 15:36 0 599
До кінця квітня жителі області мають можливість добровільно здати вогнепальну зброю, боєприпаси, які зберігаються у них незаконно, і таким чином уникнути кримінальної відповідальності. Оформивши відповідні документи, краяни також зможуть зареєструвати зброю в особисту власність і надалі використовувати її на законних підставах.

За перший тиждень місячника жителі Тернопільщині добровільно здали 14 одиниць зброї, 23 набої, та один ніж.

Серед тих, хто скористався можливістю уникнути відповідальності за зберігання незареєстрованої зброї - 54-річний житель Бучацького району. Дізнавшись про проведення місячника, чоловік поспішив принести до районного відділу міліції незареєстрований пістолет марки «ТТ» та вісім набоїв до нього. Усе «добро» міліціонери направили на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС області. Наразі міліціонери з’ясовують походження зброї.

Правоохоронці нагадують, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законодавством передбачена кримінальна відповідальність. Пам’ятайте, незареєстрована зброя - це не лише порушення закону, а й причина нещасних випадків, у яких травмуються та гинуть люди, а найстрашніше, що жертвами небезпечних «іграшок» часто стають діти.

Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, але хочете жити у злагоді з Законом, то в період проведення місячника добровільної здачі зброї зверніться із відповідною заявою до підрозділів дозвільної системи органів внутрішніх справ за місцем проживання. Правоохоронці нададуть вам кваліфіковану консультацію та допоможуть у легалізації зброї.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: рятувальники ГУ ДСНС ...
Наступна новина: На Хмельниччині нові методи ...

КОМЕНТАРІ