В Тернополі ігор Турський зустрівся з представниками ООН

В Тернополі ігор Турський зустрівся з представниками ООН

10.04.14 08:36 0 651
9 квітня у Тернополі з робочим візитом перебували представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. Під час зустрічі з представниками міської ради обговорювалися питання щодо кримчан, які переселилися на материкову частину України та наразі проживають у Тернополі.

«Не дивлячись на те, що у нас мандати Генеральної асамблеї ООН у справах біженців, проблеми внутрішніх переміщень дуже схожі, - розповів Олег Жданов, представник УВКБ ООН. - На даний момент центральна влада України не просила допомоги від ООН, але ми вважаємо, що варто бути підготовленими і тому зустрічаємося з регіональними представниками».

Секретар міської ради Ігор Турський розповів, що координаційний штаб у Тернополі був створений, коли ще не розпочалося активне переселення людей з Криму. У цей штаб входять представники служби зайнятості, соціальні служби, управління соціальної політики та охорони здоров’я, щоб мати змогу оперативно реагувати у різних ситуаціях.

Наразі у Тернополі з Криму перебувають 53 особи, серед них є сім’ї з неповнолітніми дітьми, шестеро студентів та люди пенсійного віку.

«З кожною сім’єю працюють фахівців соціальної роботи, які допомагають кримчанам з оформленням усіх документів, сприяння з оформленням у дитячі та шкільні заклади, - розповіла Тетяна Горбоніс, директор Тернопільського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. - Також вирішені питання медичного обслуговування, яке надається у повному обсязі. А 90% кримчан, які звернулися у службу зайнятості, уже працевлаштовані».

Щодо питань із забезпечення ліками, одягом, то їх є у достатній кількості, адже постійно кримчанам допомагають благодійні фонди, громадські організації та небайдужі тернополяни. Найактуальнішою проблемою на залишається питання із забезпеченням кримчан постійним житлом.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині дільничному ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ