Житомирська міліція затримала нетверезого молодика на викраденій автівці

Житомирська міліція затримала нетверезого молодика на викраденій автівці

10.04.14 15:47 0 656
Щоб не йти пішки у сусіднє село по самогон, житель с. Огіївки скористався автомобілем свого односельця, викравши транспортний засіб просто з гаража. Тепер «героїчність» його вчинку буде оцінена не схвальними відгуками товаришів, а відповідними санкціями Кримінального кодексу України.

Про зникнення свого автомобіля ВАЗ 21061 до міліції повідомив його власник, 64-річний житель с. Огіївки Ружинського району. Пенсіонер розповів, що вночі хтось пробрався у його гараж і викрав машину.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої встановили, що зловмисник потрапив до гаража, попередньо розбивши віконне скло. З місця події було вилучено речові докази та слідову інформацію.

– На розшук викраденого автомобіля було зорієнтовано зовнішні наряди міліції, - розповідає начальник Ружинського райвідділу міліції Дмитро Нікурадзе. – Водночас працівники міліції опитали місцевих мешканців, які могли бути свідками вчинення злочину. Фактично, ми схилялися до версії, що автомобіль міг бути викрадений або кимось з жителів села, або ж «за наведенням» когось із них.

Проведення слідчих (розшукових) заходів дуже скоро дало позитивні результати. Працівники відділу ДАІ на автодорозі, що веде у сусіднє село, помітили автомобіль, за ознаками схожий на розшукуваний, і зупинили його. За кермом ВАЗівки знаходився 19-річний житель с. Огіївки, який перебував у нетверезому стані. У викраденні автівки молодик зізнався й розповів правоохоронцям, що пішов на злочин, бо сподівався уночі роздобути трохи самогону в сусідньому селі. Разом з випивкою, очевидно, у населеному пункті одразу знайшлися такі ж товариші. Разом з ними чужою автівкою їздили по селу у пошуках випивки. Судячи з механічних пошкоджень ВАЗівки, безпекою руху не надто переймалися.

Нині за фактом заволодіння транспортним засобом, поєднаним із проникненням у приміщення (ч.2 ст.289 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження. За чинним законодавством молодикові загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: «Ми діти твої, ...
Наступна новина: Працівники волинського ...

КОМЕНТАРІ