У Волинській області польський досвід перейматимуть при реформуванні місцевого самоврядування

У Волинській області польський досвід перейматимуть при реформуванні місцевого самоврядування

11.04.14 13:08 0 631
Голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт зустрівся з головою Фундації менеджерських ініціатив м. Люблін (РП) Павлом Прокопом.

Під час розмови обговорили напрямки та форми співпраці, застосування польського досвіду в процесі реформування місцевого самоврядування в Україні та регіоні.

Як зауважив Павел Прокоп, Польща готова поділитися своїми напрацюваннями. “У нас вже зреалізовано чимало проектів, ми обізнані з процесами, будемо раді допомогти, адже бачимо вашу готовність до співпраці”, - зазначив він. “Безумовно, реформи в Україні будуть автентичними, оригінальними, однак якщо вони базуватимуться на європейському досвіді, то вони будуть успішними. Ми будемо раді змінам у вашій державі, і з готовністю допоможемо, адже й нам колись допомагали”, - підкреслив Павел Прокоп.

“Приклад Польщі нам показує, що можна кардинально змінити країну, громаду, суспільство і це має для нас велике значення. Вирішальним є й те, що ви не просто здійснили реформу, вона у вас запрацювала, стала успішною і дієвою”, - сказав голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

“В Україні потреба у реформуванні системи влади й посиленні ролі місцевого самоврядування назріла вже давно, ця тема нині активно обговорюється, шукаються шляхи, напрацьовуються методи. Є пропозиції від керівництва Уряду, громад, органів місцевого самоврядування. І досвід дружніх країн-сусідів стане вкрай корисним”, - наголосив він.

“Місцеве самоврядування у Польщі - ефективне, самостійне. Цей досвід ми використаємо, застосувавши при формуванні нової системи влади всі позитивні польські напрацювання”, - підкреслив Григорій Пустовіт.

У зустрічі також брали участь президент ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» Анатолій Пархомюк та начальник відділу міжнародного співробітництва управління міжнародного співробітництва та європейскої інтеграції ОДА Валентина Гнасюк-Терлецька.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Американські студенти ...
Наступна новина: На Хмельниччині 38-річна ...

КОМЕНТАРІ