Луцькому міському голові Миколі Романюку вручили Меморандум про взаєморозуміння у рамках проекту “Муніципальна енергетична реформа в Україні”

Луцькому міському голові Миколі Романюку вручили Меморандум про взаєморозуміння у рамках проекту “Муніципальна енергетична реформа в Україні”

11.04.14 15:23 0 663
У Києві відбулося урочисте відкриття проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні», участь у якому взяв Луцький міський голова Микола Романюк.

Виконуватимуть проект кілька українських міст за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Серед них — й Луцьк. Адже при виборі міст враховувався попередній досвід виконання різноманітних міжнародних проектів, в тому числі і в напрямку енергозбереження, співпраці з кредитними установами, де особлива ставка робиться на енергоменеджмент.

В урочистому відкритті проекту також взяли участь Біл Такер, керівник проекту USAID «МЕР в Україні», Марк Фейстен – заступник голови Агенції США з Міжнародного розвитку USAID (Вашингтон), Джед Бартен – директор місії USAID Україна, міські голови та їх заступники з 17 міст-партнерів проекту, координатори проектів та енергоменеджери, представники Асоціації міст України, Асоціації «Енергоефективні міста України», болгарської агенції EnEffect, ТОВ «Оптіменерго» та ТОВ «Арніка».

З вітальним словом виступив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

Отож відбулася офіційна презентація початку співпраці обраних міст-учасників проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та офіційне підписання і урочисте вручення Меморандумів про взаєморозуміння щодо співробітництва в рамках технічної допомоги.

Біл Такер, керівник проекту USAID «МЕР в Україні» вручив такий Меморандум й Луцькому міському голові Миколі Романюку.

Нагадаємо, що у 2014 році Луцьк став одним із міст-переможців проекту «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (МЕР), основним завданням якого є підвищення енергетичної безпеки України. Загальний бюджет проекту становить 13, 5 млн доларів США.

Проект USAID МЕР надасть допомогу у:

навчанні фахівців відповідальних за енергозбереження;

проведенні семінарів з реалізації проектів з підвищення енергетичної ефективності, енергетичного менеджменту та підготовки інвестиційних проектів;

покращенні існуючої системи енергетичного менеджменту;

залученні інвестицій на реалізацію заходів, визначених у Плані дій для сталого енергетичного розвитку міста Луцька до 2020 року, а також у підготовці звітності про результати виконання даного Плану.

в підготовці заявок на отримання фінансування від Міжнародних фінансових установ;

підготовці бізнес-планів, техніко-економічних обґрунтувань, технічної документації для залучення інвестицій у енергоефективність;

допомога у розробці технічних специфікацій та тендерів згідно правил Міжнародних фінансових організацій;

проведенні енергетичних аудитів комунальних систем та бюджетних установ;

організації інформаційних кампаній, фокус-груп та опитувань, тренінгів для громадськості та ОСББ з метою інформування щодо енергетичної ефективності та використання альтернативних джерел енергії.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькому ...
Наступна новина: На Тернопіллі майбутні ...

КОМЕНТАРІ