В Закарпатській області незабаром міліцейська профспілка підпише колективний договір з УМВС

В Закарпатській області незабаром міліцейська профспілка підпише колективний договір з УМВС

11.04.14 10:15 0 667
Нещодавно Закарпатська обласна організація Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України отримала сертифікат Національної служби посередництва та примирення.

Він надає їй юридичне право брати участь у колективних переговорах та укладати територіальні угоди у питаннях співпраці, як суб’єкта сторони Профспілки. Цим сертифікатом міліцейську профспілку визнано такою, що відповідає критеріям репрезентативності. Це дозволить вже найближчим часом підписати двосторонній колективний договір на 2014-2015 роки, який відповідатиме Закону України «Про соціальний діалог в Україні», покращить взаємодію та співпрацю з УМВС в питаннях захисту трудових, соціальних, матеріальних інтересів профспілки.

Протягом першого кварталу поточного року діяльність нашої профспілкової організації була зосереджена на захисті та представництві саме цих проблемних питань, з якими стикаються працівники міліції у професійній діяльності та побутових умовах.

За необхідності членам первинних організацій міськрайвідділів області надавалися необхідні юридичні консультації з різних аспектів чинного законодавства України та роботи з правовою документацією.

Профспілка атестованих працівників систематично організовує та бере участь у спільних з УМВС урочистих заходах з нагоди відзначення державних та професійних свят, заохоченні членів первинних організацій Закарпатської обласної організації ПАП ОВС України. Так, до прикладу, з нагоди святкування Міжнародного Дня захисту прав жінок і миру було нагороджено грошовими преміями 274 жінок-членів профспілки УМВС.

Значна увага нами приділяється тим працівникам профспілки, які потребують матеріальної допомоги у вирішенні соціально-побутових труднощів та оздоровлення. Протягом січня-березня поточного року 32 особам була надана така допомога.

Особливу стурбованість у колективу ЗОО ПАП ОВС викликає нинішня суспільно-економічна ситуація у державі. Серед основних завдань, що стоять тепер перед нами в таких умовах, ми бачимо дотримання прав працівників міліції, урегулювання окремих юридичних питань, пов’язаних із несенням служби в умовах, які склалися в Україні, протидія розміщенню неправдивої інформації про роботу міліції у ЗМІ, надання моральної та матеріальної допомоги підрозділам ОВС. Окрім профспілкової організації, ці питання стоять на особливому контролі і у керівництва УМВС та безпосередньо у в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області полковника міліції Сергія Шаранича. З метою вирішення цих проблем керівництво профспілки та УМВС проводять систематичні зустрічі.

Ефективне функціонування органів внутрішніх справ у такий непростий період певною мірою залежить від підтримки громадськості. Тому ми звертаємося до усіх свідомих громадян, не байдужих до скорішого наведення громадського порядку на території населених пунктів нашої області, покращення матеріально-технічної бази міліції, відповідно до норм Бюджетного кодексу України, Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» та наказу МВС України №543 від 05.11.2010 р. направляти посильну фінансову допомогу на рахунок №260053133 в АТ «Укргазбанк», МФО 320478.

Валерій МЕНДЖУЛ,

Голова Закарпатської обласної організації Професійної спілки атестованих працівників ОВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 143 млн грн соціальної ...
Наступна новина: Екіпаж корвету «Тернопіль» ...

КОМЕНТАРІ