В УМВС України в Хмельницькій області відбулась зустріч із представниками ОБСЄ

В УМВС України в Хмельницькій області відбулась зустріч із представниками ОБСЄ

11.04.14 11:27 0 624
Начальник обласного управління внутрішніх справ Олександр Розізнаний провів зустріч із представниками місії зі спостереження за позачерговими виборами Президента України, які відбудуться 25 травня 2014 року.

У вступному слові Олександр Григорович наголосив на тому, що міліція — це аполітична структура. Основне завдання, яке стоїть перед правоохоронцями — забезпечення законності та правопорядку під час усієї передвиборчої кампанії та в день виборів зокрема.

— Ми прикладемо максимум зусиль, щоб не допустити будь-яких позаштатних подій на виборчих дільницях. Якщо ж вони все-таки виникатимуть — будемо оперативно реагувати, — підсумував очільник обласної міліції.

Презентуючи місію ОБСЄ, один із її представників, Бо Флінт із Данії, розповів, що до її складу входять спостерігачі із 62 країн світу. Наразі в Україні працює 100 довгострокових спостерігачів, а через півтора місяці до нашої країни приїде ще близько 900 короткострокових спостерігачів. Частина із них працюватиме і на Хмельниччині.

У ході розмови представники місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі розповіли, що оцінюватимуть весь виборчий процес з точки зору його відповідності міжнародним стандартам демократичних виборів, а також положенням національного законодавства. Спостерігачі будуть також аналізувати та спостерігати за процесами у сфері виборчого законодавства та його застосування, роботою органів, відповідальних за управління виборчим процесом, відповідних органів влади, перебігом виборчої кампанії, висвітлення процесу у ЗМІ та розв’язання виборчих спорів. У день голосування спостерігачі будуть присутні під час відкриття виборчих дільниць, голосування, підрахунку голосів та встановлення результатів на всіх рівнях.

У відповідь на питання представників місії щодо організації охорони громадського порядку під час виборів, заступник начальника управління громадської безпеки УМВС України в Хмельницькій області Олександр Кушнір розповів, що на території області діятиме 1552 виборчі дільниці, об’єднані у 7 виборчих округів.

— Під час виборчого процесу працівники міліції охоронятимуть кожну виборчу дільницю, але в приміщенні, де відбуватиметься голосування, їм перебувати заборонено. Жодних втручань у виборчий процес з боку правоохоронців бути не може. Також наші працівники забезпечуватимуть охорону під час транспортування бюлетенів на виборчі дільниці та до окружних територіальних виборчих комісій. На допомогу працівникам міліції залучатимуться члени громадських формувань та помічники дільничних інспекторів міліції, — підсумував Олександр Миколайович.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жіноча збірна України ...
Наступна новина: Волинь: працівники ДСНС ...

КОМЕНТАРІ