У Хмельницькому міліціонери затримали серійних викрадачів велосипедів

У Хмельницькому міліціонери затримали серійних викрадачів велосипедів

11.04.14 12:10 0 669
41-річний житель обласного центру разом зі своїм 37-річним товаришем за півроку скоїли близько 15 крадіжок.

Правоохоронці вийшли на слід зловмисників саме в той час, коли вони проходили по ще одному кримінальному провадженню, пов’язаному із наркотичними засобами. Під час санкціонованого обшуку в помешканні одного із підозрюваних було виявлено кілька спортивних велосипедів. Як для одного, кількість була завелика, тож чоловікові довелось пояснювати їхнє походження.

У ході слідства встановлено, що злодії вчиняли крадіжки з вересня 2013-го року по лютий 2014-го. У нічний час вони вишукували залишені в під’їздах велосипеди і спокійно їх привласнювали, перерізаючи замки ножицями для металу.

Не нехтували підозрювані і всім іншим, що потрапляло під руки і мало хоч якусь матеріальну цінність. До прикладу, за ними рахується і кілька крадіжок кухонної побутової техніки, яку злодії цупили із загальних кухонь гуртожитків.

Як розповів перший заступник начальника Хмельницького МВ УМВС України в Хмельницькій області Сергій Трач, загалом на пару чоловіки вчинили близько п’ятнадцяти крадіжок. Всю «здобич» вони продавали за символічні суми своїм знайомим. Так, за дороговартісний спортивний велосипед зловмисники виручали по п’ятисот гривень. Усі зароблені злочинним шляхом кошти підозрювані витрачали на задоволення власних потреб, оскільки постійного місця роботи у них не було.

Під час досудового слідства було також встановлено, що обидва підозрювані перебувають на обліку в Хмельницькому наркологічному диспансері та неодноразово судимі за скоєння майнових кримінальних правопорушень, тому злочини, які їм інкримінують в межах частини 1 статті 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України є для них вже не «новою справою», а, швидше, способом життя.

Наразі кримінальний дует перебуває під вартою. Слідство у справі триває. Згідно санкції статті їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ