На Хмельниччині 38-річна кам'янчанка перерахувала шахраям 132 тисячі гривень

На Хмельниччині 38-річна кам'янчанка перерахувала шахраям 132 тисячі гривень

11.04.14 13:13 0 624
У березні минулого року через мережу Інтернет жінка разом з подругою придбали масажер для ніг зі значною знижкою. Саме цей пристрій і став основним «фігурантом» шахрайської схеми.

Майже рік потерпіла спокійно користувалась приладом, аж у січні цього року до неї зателефонувала незнайомка й представилась працівником спілки прав споживачів. Жінка розповіла, що має список покупців, які придбали без документів медичні пристрої — масажери для ніг, і що за даними фактам розпочато кримінальні провадження. Аби не відповідати перед законом, вона запропонувала продати даний препарат за більшу ціну. На цьому розмову було завершено.

За декілька днів «службовець» знову зателефонувала та повідомила, що є людина, яка готова придбати масажер. Покупець зателефонував та повідомив, що готовий заплатити за пристрій 25 тисяч гривень. Єдина умова, як то не дивно звучить, — наявності документів на приватизацію медичного пристрою. Чоловік сказав, що швидко виготовити їх за відповідну платню допоможе уже знайома потерпілій працівниця спілки прав споживачів. Пізніше були дзвінки від «помічниці», чіткі інструкції та перерахунки грошей.

Через деякий час до оселі жінки завітали двоє чоловіків, які представились працівниками прокуратури. Вони повідомили, що виконали свою роботу в частині провадження і що документи на приватизацію готові. Тепер вона має негайно здійснити останні платежі, інакше постраждають діти. Погрози неабияк налякали жінку, тож вона наважилась про все розповісти чоловікові. Після відвертої розмови вони разом прийшли до Кам’янець-Подільського міськвідділу міліції та написали заяву.

— По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, — зазначив перший заступник начальника міськвідділу міліції Віталій Козярук. — Встановлено, що потерпіла здійснила 25 платежів на різні рахунки. Частину грошей вона мала, частину позичила в друзів, а близько 50 тисяч гривень взяла в кредит у місцевих банках. Наразі наші оперативники проводять відповідні розшукові дії, а слідчий — першочергові дії по провадженню.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Буковинця, який обікрав ...

КОМЕНТАРІ