На Хмельниччині колегія облдержадміністрації схвалила зміни до обласного бюджету

На Хмельниччині колегія облдержадміністрації схвалила зміни до обласного бюджету

11.04.14 15:52 0 695
Під головуванням Леоніда Пруса відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації. Обговорювали два питання порядку денного – внесення змін до обласного бюджету на 2014 рік та стан реалізації в області пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для осіб з гіпертонічною хворобою.

З інформацією по першому питанню виступив Сергій Пенюшкевич, директор Департаменту фінансів. Він підкреслив, що метою змін до головного фінансового документа краю є приведення у відповідність його показників до останніх рішень Верховної Ради України щодо змін до державного бюджету, а також розподіл вільного залишку коштів, що утворився на початок року.

«Усі ми усвідомлюємо, що економічна ситуація в Україні вкрай складна і потребує негайної реанімації. Реальна сума діри у бюджеті держави фактично дорівнює сумі державного бюджету на поточний рік. Уряд прогнозує падіння ВВП на 3% та реально оцінює ситуацію щодо інфляції. У поточному році рівень інфляції прогнозується на рівні 12-14%, в залежності від того, яким чином буде стабілізовано валюто-обмінний курс і яким буде ефект від підняття адміністративних цін в українській економіці», - підкреслив голова облдержадміністрації Леонід Прус. Він наголосив, що такий стан справ не міг не вплинути на міжбюджетні стосунки місцевих бюджетів з державним. 27 березня 2014 року Верховною Радою України проведено секвестр Державного бюджету на поточний рік. Зміни торкнулися і показників місцевих бюджетів області.

Урядом проводяться непопулярні заходи по виходу із кризи. Відтак, голова адміністрації просив жителів області з розумінням поставитися до кроків керівництва держави по стабілізації економічної ситуації в країні. Він висловив сподівання, що ці заходи будуть тимчасовими і приведуть до поліпшення стану економіки, а в подальшому – до збільшення всіх показників розвитку держави, росту соціальних виплат.

Леонід Прус зазначив, що у змінах до обласного бюджету на поточний рік передбачено економію видатків бюджету, які дещо скорочено та оптимізовано. Водночас зазначив, що видаткову частину проекту змін збалансовано з її дохідною частиною, а це запорука виплати без затримок та в повному обсязі усіх соціальних виплат.

«Надважливе наше завдання – стабілізувати роботу всіх галузей економіки області, наповнити місцеві бюджети, а потім ефективно та раціонально використати бюджетні кошти», - сказав Леонід Прус.

Після обговорення колегія схвалила запропоновані зміни до обласного бюджету. Проект в установленому порядку буде подано на розгляд обласної ради для затвердження на черговій двадцять третій сесії.

У ході колегії заслухали інформацію Ігоря Мілінчука, начальника Державної служби з лікарських засобів в області, про стан реалізації в області пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для осіб з гіпертонічною хворобою. Основне завдання на – це зміцнення здоров’я наших громадян, формування повноцінної системи виплати компенсації та зміцнення позицій держави як повноцінного гравця на фармацевтичному ринку. Прикладом ефективності реалізації Пілотного проекту в області, за словами Ігоря Мілінчука, є показ¬ники за 2013 рік у порівнянні з 2012 роком, зокрема: збільшення питомої ваги пацієнтів, які регулярно отримують анти¬гіпертензивну терапію з 14 до 24 відсотків; зменшення кількості викликів бригад екстреної медичної допомоги до хворих на 4%, інсультів – на 8%, смерті від цереброваскулярних захворювань – на 6,3 відсотка. Освоєно 6,3 млн.грн. відшкодувань вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, які було виділено Хмельницькій області.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ