«Покажи їм! Львів-Донбас шоу»: на ZIKу cтартував кастинг другого сезону

«Покажи їм! Львів-Донбас шоу»: на ZIKу cтартував кастинг другого сезону

11.04.14 12:39 0 728
Хто такі «бандерівці» із Західної України? Жорстокі радикали, які прагнуть захопити схід країни та повісити на гіляках усіх інакодумців! Саме такий образ жителів Галичини пропагують російські ЗМІ. Якими діями можна довести, що це не так? Телеканал ZIK оголошує кастинг для участі у другому сезоні реаліті-шоу «Покажи їм! Львів-Донбас шоу», котре готує спільно із донецькою ТРК «Донбас».

Прем’єрний сезон «Покажи їм! Львів-Донбас шоу» припав на осінь 2013 року. Представники різних професій та соціальних груп – а у зйомках взяли участь таксистки, дитячі вихователі, спортивні тренери, шахтарі, шеф-кухарі, шоумени та навіть мери – на кілька днів вирушали «у відрядження» з Донецька до Львова і навпаки, щоби зануритися у життя в абсолютно новій атмосфері та незнайомих обставинах. А головне – зруйнувати або ж підтвердити найпоширеніші стереотипи та міфи про два полюси України – схід і захід.

Утім останні події в країні – Майдан, окупація Криму, спроби поширення сепаратистських настроїв на сході і півдні країни – ставлять перед шоу нові завдання. Україна потребує єднання та спільного спротиву агресивним спробам розколоти державу.

Відтак для участі у шоу розшукуємо не так представників цікавих та навіть несподіваних професій, як активних особистостей, котрим не байдужа доля країни, котрі готові не просто обговорювати події на сході, сидячи вдома на кухні, а вирушити у Донецьк із посилом: вороги України – не «бандерівці», а ті, що йдуть до нас із мечем, посягають на нашу незалежність і цілісність. Можливо, ми різні, але, попри все, ми спроможні будувати державу разом.

«Ми намагаємось показати справжню, не спотворену ситуацію на сході і заході країни, показати, якими є настрої, думки, бажання мешканців регіонів. Історія дала нам унікальний шанс, який можливо вже не повториться: зробити шоу, не постановочне, не надумане, а реальне - з небезпеками, «під дулом танків», на барикадах. Розумію нелегкі умови роботи зараз у Донецьку – там небезпечно. Але все ж я проти, щоб стояти осторонь актуальних подій та спостерігати здалека – чим усе закінчиться.

Впевнений, що "бойовики" з обох боків, побувавши в чужому регіоні обов'язково зміняться самі, і змінять у певній мірі суспільну думку оточуючих. Одна річ - новини з телевізора, а інша - реальна зустріч. Якщо відкинути там усіх проплачених, агентів ФСБ, завезених «козачків», а обміняти життям та роботою простих людей, які щиро вірять у те, що роблять - то переконаний, майже усі «радикали», що на Заході, що на Сході , які мають спотворену картину конфлікту, зустрівшись без зброї, бруківки чи дерев'яних бит, за одним столом, чи за одним станком, чи в одному оркестрі - зрозуміють одне одного, – каже керівник проекту у Львові Святослав Козак. – У першому сезоні ми намагалися руйнувати міфи і стереотипи жителів сходу і заходу країни, що нав’язані політиками. У другому ж прагнемо, щоб учасники проекту не лише змінили власне уявлення про Донбас, а й показали мешканцям сходу, що ми справді не такі, якими нас зображають політики. Ми не відповідаємо тому образу, який пропагують ворожі медіа. Можливо, західняки – «бандерівці», східняки – «совки». Але ми маємо те, що нас єднає: передусім ми – українці!

Тож ми закликаємо тих, хто, вважає себе патріотом рідного міста, країни, готовий до активних дій на Сході без зброї та насильства, але агітацією та дипломатією, є справжнім знавцем своєї справи, прийти на кастинг та взяти участь у нашому шоу».

Герої другого сезону матимуть змогу взяти участь у плануванні майбутньої подорожі та висловити побажання щодо місць, які вони хотіли б відвідати, людей, з якими хотіли б зустрітись в іншому регіоні. Також учасники «Покажи їм-2! Львів-Донбас шоу» отримають можливість пропонувати власні соціальні ініціативи у незнайомому місті.

За правилами реаліті-шоу, учасники програми обмінюються роботою на один тиждень (враховуючи переїзд в інше місто). Усі витрати на проїзд та перебування (зокрема збереження заробітної плати на основному місці роботи) беруть на себе організатори.

Кастинги другого сезону проводитимуть у Львові та обласних центрах Західної України. Починаючи з квітня, всі охочі можуть зареєструватися для проходження відбору за номером (050) 379-02-06 або ж заповнивши анкету на сайті і надіславши на адресу pokazhy@zik.ua.

Довідка.

Для того, щоб узяти участь у шоу, потрібно:

* бути повнолітнім;

* мати цікаву роботу, що передбачає активний контакт з оточенням, а також (бажано) цікаві захоплення;

* мати бажання поділитись власним професійним досвідом із донеччанами;

* мати бажання та вміння агітувати й переконувати опонентів, що «по той бік барикад»;

* заручитись згодою власного роботодавця та колективу прийняти замість себе на робоче місце такого ж спеціаліста зі сходу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна визначилася зі ...
Наступна новина: Люблінська міська рада ...

КОМЕНТАРІ