В закладах освіти Івано-Франківщини проходять заходи в рамках Тижня знань правил безпеки життєдіяльності

В закладах освіти Івано-Франківщини проходять заходи в рамках Тижня знань правил безпеки життєдіяльності

11.04.14 12:01 0 689
З 7 квітня в закладах освіти Івано-Франківщини проходять заходи в рамках Тижня знань правил безпеки життєдіяльності. Основною метою проведення таких тематичних заходів є навчання підростаючого покоління відповідальному ставленню до безпеки власного життя та безпеки життя оточуючих.

Як свідчить статистика, щодня в Україні через нещасні випадки гине чотири дитини. Саме тому до виховного процесу залучаються ті, хто найчастіше стикається із пожежами чи іншими надзвичайними ситуаціями у реальному житті, хто фахово проводить масово-роз’яснювальну роботу щодо безпеки життєдіяльності серед населення – працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області.

Зокрема, заходи у рамках Тижня знань правил безпеки життєдіяльності пройшли в Івано-Франківській загальноосвітній школі-ліцеї №23. На зустріч із рятувальниками зібралося чимало учнів. Дітям розповіли про кількість пожеж на Прикарпатті та причини їх виникнення, продемонстрували відеофільм «Про вибухонебезпечні знахідки», нагадали основні правила безпеки життєдіяльності.

Медичний працівник Управління ДСНС в області показав підліткам способи надання долікарської допомоги людям, які потрапили у скрутну ситуацію.

Педагоги переконані: такі заходи надзвичайно корисні для їх вихованців. Багато корисного школярі, звісно, дізнаються, вивчаючи предмет "Основи здоров’я". Однак тієї інформації не завжди достатньо, не усі сприймають її серйозно.

Цікавими та змістовними були зустрічі працівників служби з надзвичайних ситуацій з семикласниками Івано-Франківської загальноосвітньої школі № 18 та шестикласниками Івано-Франківської ЗШ №28. У школярів було чимало запитань до рятувальників: скільки виїздів здійснюють пожежно-рятувальні підрозділи за добу, чим гасять пожежі на підприємствах, як рятують людей. Більшість школярів вирішили в майбутньому спробувати свої сили у нелегкій, але почесній професії пожежного.

Фахівці служби порятунку й надалі проводитимуть масово-роз’яснювальну роботу серед дітей. Запобігти пожежі чи іншій надзвичайній ситуації легше, ніж пожинати її нищівні наслідки.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ