На Прикарпатті викрито ще два факти надання послуг у сфері грального бізнесу

На Прикарпатті викрито ще два факти надання послуг у сфері грального бізнесу

11.04.14 09:26 0 672
В Івано-Франківську працівники обласного УМВС виявили та припинили діяльність незаконно організованого покер-клубу, який маскував свою діяльність під егідою гри в спортивний покер. Окрім того правоохоронці виявили та припинили функціонування ще одного підпільного грального закладу в обласному центрі.

Коли оперативники разом із працівниками спецпідрозділу міліції «Сокіл» зайшли до залу покер-клубу, там якраз відбувалась гра на гроші, що жодним чином не пов’язана з будь-якими спортивними змаганнями та містить ознаки протиправних дій. Заклад функціонував на одній із вулиць обласного центру, у приміщенні було тридцять молодих осіб.

На правоохоронці аналізують матеріали, зокрема встановлюється розмір ставок, виграшів і загальний оборот закладу. Однак вже зараз відомо, що йдеться про десятки тисяч гривень. Наразі міліціонери з'ясовують роль усіх учасників, які причетні до організації та зайняття гральним бізнесом, а це і круп'є, і адміністратори, і касири.

На підставі ухвали слідчого судді правоохоронці провели обшук, в результаті якого виявили та вилучили 6 столів для гри в покер, ігрові фішки, готівку та інші речові докази.

У цей час, коли в покер-клубі працювали працівники УМВС, оперативники підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю Івано-Франківського міськвідділу міліції виявили та припинили функціонування ще одного підпільного грального закладу в обласному центрі.

Загалом вилучено 21 системний блок, які знаходились у додатковому замаскованому приміщенні, 21 монітор, журнали ведення записів «чорної» бухгалтерії та список відвідувачів, який перевищував 100 осіб.

За цими фактами розслідуються кримінальні провадження за ч.1 ст.203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Окрім конфіскації майна, винуватцям також загрожують значні штрафні санкції.

Як зазначив перший заступник начальника УМВС полковник міліції Олександр Вакуленко, зусилля правоохоронців у цьому напрямку будуть продовжуватися, доки на Прикарпатті не викорінять всі факти надання послуг у сфері грального бізнесу. Варто зазначити, що з початку року слідчими ОВС за зайняття гральним бізнесом відкрито 34 кримінальні провадження, з яких у 6 уже завершені досудові розслідування та з обвинувальними актами скеровані до суду, досудовий розгляд по них триває. Також вилучено понад 140 одиниць грального обладнання.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі відкрили ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ