У Львівській області Ірина Сех зустрілася з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Проданом

У Львівській області Ірина Сех зустрілася з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Проданом

11.04.14 09:59 0 833
9 квітня голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех зустрілася з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Проданом. На зустрічі йшлося про проблемні питання Львівщини в енергетичній сфері.

Зокрема, міністр розглянув клопотання Ірини Сех щодо відвантаження палива з ДП “Львіввугілля” та ПАТ “Шахта “Надія”. За інформацією голови ЛОДА, ДП “Львіввугілля” може реалізувати 830 тис. тонн вугільної продукції до кінця цього року, однак Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує реалізувати всього 550 тис. тонн.

Шахта “Надія” має можливість щоденно відвантажувати до 15 вагонів, але фактично відвантажує 2-5 вагонів. На складах накопичується вугілля, а підприємство не має обігових коштів, щоб сплатити за енергопостачання.

Міністр пообіцяв, що звертатиметься до керівництва обленерго, щоб не допустити вимкнення електроенергії на підприємствах через борги. Також Юрій Продан заявив, що працівники підприємств мають отримувати зарплатню.

Також Ірина Сех клопотала про відновлення окремої філії газопромислового управління “Львівгазвидобування”, яке донедавна було самостійним підрозділом ДК “Укргазвидобування”. Через ліквідацію ГПУ “Львівгазвидобування” область за три роки втратила частку консолідованого податку на прибуток підприємства (понад 6 млн грн.), а також втратить в 2014 році понад 30 млн грн. зі сплати єдиного соціального внеску. Міністр пообіцяв вивчити це питання та сприяти в його вирішенні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі будуть ...
Наступна новина: Львів’ян закликають ...

КОМЕНТАРІ