На Львівщині міліціонери викрили "волонтера", котрий збирав пожертви у власну кишеню

На Львівщині міліціонери викрили "волонтера", котрий збирав пожертви у власну кишеню

11.04.14 13:55 0 677
Червоноградські правоохоронці викрили 24-річного мешканця Донецької області, котрий збирав пожертви під виглядом працівника одного із Всеукраїнських благодійних фондів.

Правоохоронці встановили, що 24-річний чоловік не є представником фонду, відповідно він не мав права збирати пожертви громадян. Зловмисник зізнався працівникам міліції, що він колись був волонтером одного із Всеукраїнських благодійних фондів, звідки викрав марковану благодійним фондом скриньку для пожертв.

Працівники міліції встановили, що в середньому зловмисник збирав до однієї тисячі гривень за добу.

«Справжніх благодійників від шахраїв відрізнити просто: працівники фондів мають при собі відповідні медичні довідки про стан здоров’я тих, для кого збирають кошти, згоду батьків на збір пожертвувань, а також контактні дані фонду. Їхні скриньки для грошей мають бути опечатані і, головне, волонтер за першою вимогою повинен пред’явити посвідчення, що підтверджує його статус», - розповів начальник Червоноградського МВ ГУМВС України у Львівській області, полковник міліції Володимир Калиш.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Окрім цього, кожен фонд має свій офіційний сайт на якому є фото колишніх працівників, а також інших людей, які представляючись волонтерами їхнього фонду можуть збирати кошти.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами Оксани Козачок,

помічника начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На конференції в УКУ ...

КОМЕНТАРІ