У Львівській області комітет з питань науки і освіти підтримав законопроєкт свободівців щодо посилення уваги до використання держсимволів

У Львівській області комітет з питань науки і освіти підтримав законопроєкт свободівців щодо посилення уваги до використання держсимволів

11.04.14 17:31 0 704
9 квітня 2014 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, на якому народні депутати розглянули законопроєкт "Про посилення уваги до використання державних символів у дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах", запропонований свободівцями Олексієм Кайдою, Олександром Сичем, Леонтієм Мартинюком, Андрієм Міщенком та Ігорем Янківим. Обговорення зазначеного питання відбулося за участі представників Міністерства освіти і науки України та Асоціації міст України.

За словами Олексія Кайди, завданням справжнього українця є знати і поважати символи своєї держави. "Законодавча ініціатива передбачає забезпечення розміщення державної символіки в усіх навчальних закладах, застосування її під час урочистих заходів, державних і національних свят, а також проведення педагогами роз'яснення ідейної суті та правил використання символів. У проєкті також пропонується виконання учнями, вихованцями, педагогічними працівниками та іншими учасниками навчально-виховного процесу Державного Гімну України під час підняття Державного Прапора України щопонеділка на початку першого уроку", – зазначив парламентар.

Голова підкомітету свободівка Ірина Фаріон підкреслила, що ухвалення цієї законодавчої ініціативи сприятиме формуванню національної свідомості та вихованню в дітей і молоді поваги до державних символів.

Члени комітету одностайно підтримали законопроєкт та рекомендували парламенту ухвалити його за основу при розгляді в першому читанні.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: перша туристична ...
Наступна новина: Луцьк: день здоров’я в ...

КОМЕНТАРІ