Львівщина: на Стрийщині вшанували пам'ять крайового провідника ОУН Степана Охримовича та загиблих вояків УПА

Львівщина: на Стрийщині вшанували пам'ять крайового провідника ОУН Степана Охримовича та загиблих вояків УПА

11.04.14 08:38 0 978
Стрийська районна та міська організації ВО "Свобода" спільно з громадою села Завадів та ветеранами Стрийської станиці УПА взяли участь в панахиді на могилі крайового провідника ОУН Степана Охримовича.

Після панахиди відбулося громадське віче, на якому виступили громадські активісти та школярі місцевої школи. Діти декламували вірші про героїв УПА та Героїв Небесної Сотні. Виступаючи на вічі, голова Стрийської районної організації ВО"Свобода" Мар'ян Берездецький сказав: "Ми вшановуємо людину, яка своє коротке життя віддала для побудови Української Держави. Степан Охримович гуртував навколо себе свідомих українців того часу. У колі його однодумців були Степан Бандера, Роман Шухевич, Зенон Коссак, Михайло Колодзінський... І ми тут через те, що він віддав усього себе боротьбі за самостійність України і він є прикладом для нас".

Також цього дня свободівці Стрийщини взяли участь в панахиді на місці загибелі вояків УПА Василя Шеванюка (псевдо Залізний), та Петра Друля (псевдо Бор), які загинули від рук московських окупантів у 1950 році. Знаковим у заході було й те, що на панахиді були присутні родичі Василя Шеванюка, які проживають у Львові. Виступаючи перед присутніми пані Наталя – родичка Василя Шеванюка, розповіла про свою родину, а також подякувала усім, хто доглядає могилу та береже пам'ять про бійців УПА.

У своєму виступі Мар'ян Берездецький наголосив: "Ідея поєднує нас із цими загиблими героям – ідея побудови Української Держави, та мрія – мрія про могутню незалежну Україну. Господь дав нам можливість проявити себе борцями за самобутність нації і ми у трагічний для українців день – день, коли перші душі героїв Небесної Сотні відлетіли до Господа, показали, що гідні подвигу наших героїв. Через них ми стали ще ідейно ближчими до наших героїв вояків УПА. Наше покоління освятило себе в горнилі бою в Києві. Ми завжди пам'ятатимемо про наших героїв".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ