Депутати затвердили б'юджет розвитку Львова на 2014 рік

Депутати затвердили б'юджет розвитку Львова на 2014 рік

11.04.14 14:22 0 735
10 квітня 2014 року депутати Львівської міської ради затвердили б'юджет розвитку Львова на 2014 рік з пропозиціями постійних депутатських комісій Львівської міськради. Як повідомив голова постійної комісії фінансів та планування б'юджету свободівець Яромир Самагальський, держава переживає надзвичайно важкі часи – розбалансовано економічну ситуацію, відсутні інвестиції, показники державного б'юджету на поточний рік не реалістичні. Фактично держава опинилася на межі дефолту. Зважаючи на це, очевидно, що держб'юджет не буде виконано, а всі територіяльні громади цьогоріч відчують величезні труднощі із фінансуванням різноманітних програм.

"Загальний стан фінансової системи держави, безумовно, відбивається і на нашому місті. Проте окрім проблем загальнодержавного значення, в місті наявні й локальні складнощі у б'юджетній царині. Цього року на міську скарбницю припадає піковий рівень повернення боргових зобов'язань. Тому майже усі кошти, які заробить місто від продажу майна, земельних ділянок, сплати єдиного податку, скерують на платежі за зобов'язаннями ЛМР за минулі періоди, на сплату гарантованих ЛМР кредитів комунальних підприємств, зокрема кредиту для комунального підприємства "Львівавтодор" щодо фінансування проєкту трамвайного маршруту до Сихівського району Львова та реконструкцію трамвайних колій 2-го та 6-го маршруту", – зазначив Яромир Самагальський.

Як повідомив свободівець, аби проводити далі будь-які роботи з реконструкції комунальної інфраструктури, міськрада цього року випустить в обіг облігації місцевої позики на загальну суму 90 мільйонів гривень.

"Надзвичайно складним викликом для б'юджету міста є відсутність фінансування державою через органи скарбниці різноманітних видатків. Як наслідок – підприємства відмовляються працювати із міськрадою та виконувати будь-які роботи, оскільки вони фактично позбавлені можливості отримати за це виплату. Ця проблема є у всіх містах України – якщо за минулі кілька місяців гривня девальвувала майже на 40 відсотків, то підприємці, які розраховують отримати виплати з місцевого б'юджету, внаслідок девальвації національної валюти зазнають значних збитків. При цьому їм доводиться подовгу очікувати на оплату виконаних робіт.

Львів змушений жити у тих загальних умовах, в які потрапила вся держава. Очевидно, що ми намагатимемося зробити все, аби місцеві програми з реконструкції доріг, ремонту установ освіти й охорони здоров'я і надалі виконувалися бодай на рівні попередніх років", – підсумував Яромир Самагальський.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Активісти нагадали ...
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ