Чернігів: 26 квітня – 28-мі роковини Чорнобильської катастрофи

Чернігів: 26 квітня – 28-мі роковини Чорнобильської катастрофи

11.04.14 08:59 0 662
Засідання організаційного комітету з питань підготовки та проведення в Чернігові заходів до 28-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС провів заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров.

Він нагадав, що саме чернігівці у квітні-травні 1986 року першими стали на приборкання колись мирного атому. В пам'ять про Героїв Чорнобиля в обласному центрі названо вулицю, кілька вулиць носять імена загиблих земляків-ліквідаторів.

За інформацією заступника начальника управління культури міськради Юрія Ткача, 26 квітня в Чернігові біля пам’ятного знаку „Героям Чорнобиля” о 10-й годині відбудеться мітинг-реквієм та покладання квітів.

Голова Чернігівського міського об’єднання «Союз інвалідів Чорнобиля» Олександр Анищенко розповів про заходи, які планується провести його організацією. Так, уже найближчим часом будуть проведені уроки пам’яті в школах. 17 квітня в урочищі Ялівщина відбудуться особисто-командні змагання з пішохідного туризму серед учнів шкіл та позашкільних закладів міста, в яких передбачається участь понад 100 дітей. 24-25 квітня на базі Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка пройде Всеукраїнський турнір із волейболу.

С. Віхров уточнив, що міська рада вже кілька років надає допомогу з бюджету організаціям чорнобильців. «Ми всі повинні пам’ятати гіркі уроки історії та гідно вшанувати загиблих і померлих ліквідаторів, підтримати постраждалих», - наголосив заступник міського голови та запросив громадськість узяти участь у запланованих заходах.

Повний анонс заходів до 28-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС буде розміщено на офіційному веб-порталі міської ради найближчим часом.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ