Житомирщина потребує обласного кардіохірургічного центру

Житомирщина потребує обласного кардіохірургічного центру

11.04.14 10:31 0 617
Однією із нагальніших потреб є завершення ремонтних робіт у майбутньому кардіохірургічному центрі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Цей об’єкт був названий в числі перших під час виступу директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса «Про проблемні питання галузі охорони здоров’я області».

Так загалом в Україні досить сумна статистика щодо серцево-судинних захворювань та їх наслідків. Від гострого інфаркту в державі гине 21 людина на сто тисяч осіб населення, від ішемічної хвороби серця – 571 людина. Загалом же в структурі загальної летальності смертність від серцево-судинних захворювань займає 66%. В Європі цей показник удвічі менший. Тому це питання є надзвичайно актуальним.

Кардіохірургічний центр у Житомирі дасть можливість знизити летальність від серцевих та судинних хвороб жителів області та надаватиме повний комплекс кардіохірургічної допомоги. Центр працюватиме цілодобово із бригадою реаніматологів, кардіохірургів та судинних хірургів.

Потреба в коштах для завершення ремонтних робіт кардіохірургічного центру обласної клінічної лікарні ім. О.Ф.Гербачевського становить 2 млн. 700 тис. грн., тоді можливе його відкриття у червні 2014 року.

Також у першому півріччі 2014 року заплановано створення єдиної диспетчерської системи Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, відкриття Центрів первинної медико-санітарної допомоги у м. Житомирі, відкриття перинатальних центрів другого рівня (у разі виділення коштів), оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров\'я.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ