У Житомирській області забезпечені належні умови для людей, які приїхали з Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

У Житомирській області забезпечені належні умови для людей, які приїхали з Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

11.04.14 15:18 0 670
Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Павлюк поінформував про те, як на Житомирщині організована та координується робота щодо надання допомоги громадянам, які приїхали з Автономної Республіки Крим (АРК) та міста Севастополя.

За словами Василя Петровича, облдержадміністрація дала доручення всім структурним підрозділам щодо проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної кампанії та надання допомоги громадянам, які приїхали з Криму. В рамках виконання розпорядження голови облдержадміністрації та голови обласної ради №58/18 від 28.03.2014 року створено робочу групу, яка займається оперативним розглядом питань щодо розселення тих, хто залишив АРК. Її співголовами стали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих та заступник голови обласної ради Руслан Годований. Окрім цього, до складу робочої групи увійшли працівники всіх департаментів облдержадміністрації та представники громадських організацій.

Василь Павлюк звернув увагу на те, що кількість кримчан, які перебувають на території нашої області, постійно змінюється. Так, на початку квітня на обліку в департаменті праці та соціального захисту населення було 29 сімей з Криму (загалом, це 82 людей). Обласне керівництво намагається допомогти їм у вирішення нагальних проблем і в першу чергу це стосується забезпечення житлом. Кримчани очікують, що зможуть отримати постійне житло, але в силу об’єктивних обставин цього зробити неможливо. Таким чином, всі забезпечені тимчасовим місцем проживання. Людей розселяють в геріатричні пансіонати. А сім’я кримських татар, які приїхали з Бахчисараю, на разі живуть в санаторії «Спортивний».

Заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації зазначив про те, питання працевлаштування кримчан вирішується з кожним в індивідуальному порядку. Якщо людина приїхала і хоче працювати, їй допомагають знайти роботу. Всі бажаючі звертаються в центр зайнятості, де громадянам сприяють у пошуку праці. Якщо відповідних вакансій немає, то на восьмий день особа отримує статус безробітного, що гарантує надання допомоги по безробіттю.

Василь Павлюк розповів і про те, що всі діти дошкільного віку безкоштовно влаштовані у дитсадки та школи з відповідним харчуванням та медичним обслуговуванням. Як наголосив Василь Петрович, кожна сім’я, яка переїхала з Криму, проходить медичне обстеження, оскільки це обумовлено відмінностями у кліматичних умовах АРК та нашої області. Окрім цього, кримчанам забезпечується виплата пенсій та різних видів державної соціальної допомоги на підставі звернення громадян до органів пенсійного фонду та соціального захисту населення регіону.

Василь Павлюк сподівається, що найближчим часом ситуація в нашій державі стабілізується і жителі АРК та міста Севастополя зможуть повернутися додому або облаштують своє життя в обласному центрі, оскільки більшість із них схильні до того, аби залишитися саме в Житомирі.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Хмельницькому ...

КОМЕНТАРІ