Житомирщина отримає 37 автомобілів швидкої допомоги

Житомирщина отримає 37 автомобілів швидкої допомоги

11.04.14 09:41 0 614
Таку інформацію повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас під час засідання сесії обласної ради 10 квітня, доповідаючи по питанню «Про стан фінансування та проблемні питання галузі охорони здоров’я в області».

«З державного бюджету для Житомирської області закуплено 37 автомобілів швидкої допомоги. Карети «швидкої» розподілені пропорційно між районами та містами регіону. Найближчим часом надійде 5 машин», - зазначив Олександр Михайлович.

Нагадаємо, що Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф було створено на базі Житомирської міської станції швидкої допомоги та невідкладної медичної допомоги 1 січня 2013 року. Минулоріч автопарк «швидкої» поповнився 4 автомобілями класу В та на 2 автомобілями класу С. Останні дали можливість зняти питання нетранспортабельних хворих, реанімобілі обладнані всією необхідною медичною технікою для перевезення дорослого та дитячого населення у разі потреби до закладів третього рівня – обласних лікарень. Реанімобілі мають надійти і в числі 37 автомобілів швидкої допомоги, закуплених з державного бюджету.

Наразі на балансі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 143 автомобілі «швидкої», кожен з яких обладнаний GPS-навігатором.

Довідково: у 2013 році МОЗ України закупило 1 412 автомобілі швидкої медичної допомоги різних типів (А, В і С) на загальну суму 921,4 млн. грн. Це - 143 реанімобілів типу С, 1 063 авто екстреної медичної допомоги типу В, 206 машин «швидкої» типу А2. Серед закуплених карет «швидкої» – якісні авто швидкої медичної допомоги на базі автомобілів ГАЗ 32213 та «Peugeot Boxer».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ