Делегації Росії немає на засіданні ПАРЄ, яка може позбавити її права голосу

Делегації Росії немає на засіданні ПАРЄ, яка може позбавити її права голосу

11.04.14 14:32 0 657
Російська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи в останній момент вирішила проігнорувати засідання асамблеї, на якому обговорюється питання про санкції у зв’язку з анексією Криму. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляє зі Страсбурга кореспондент Радіо Свобода, судячи з того, що до самого початку засідання імена Олексія Пушкова, Леоніда Слуцького й інших членів делегації Росії значилися в списку тих, хто має виступати, рішення проігнорувати засідання ухвалили в останній момент.

В ухваленій напередодні резолюції, ПАРЄ висловила підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Делегати Асамблеї також назвали необґрунтованими аргументи Росії щодо її дій в Криму, висловивши при цьому занепокоєння і щодо великої концентрації російських військових на кордоні з Україною.

Водночас глава російської делегації, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков назвав позицію ПАРЄ абсолютно політизованою.

ПАРЄ порушує питання про ймовірне позбавлення російської делегації права голосу в ПАРЄ до кінця року. З такою ініціативою раніше виступила комісія Асамблеї з моніторингу, яка підтримала відповідний проект резолюції за доповіддю Штефана Шеннаха.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ