Василь Хомінець: «Обласна рада сприятиме вирішенню екологічних проблем в області»

Василь Хомінець: «Обласна рада сприятиме вирішенню екологічних проблем в області»

11.04.14 12:01 0 635
Голова обласної ради Василь Хомінець зустрівся з представниками громадських та державних екологічних організацій та служб. Під час розмови порушувалися актуальні питання щодо озеленення Тернополя, його чистоти, зменшення зелених насаджень в області загалом, інших екологічних проблем, які реально вирішити лише на рівні держави. Так, активісти екологічного руху підняли ряд проблем – зменшення зелених зон у місті та області, надмірну забудову паркових зон, зменшення площ закладень нових лісових масивів, небезпеки наслідків, до яких може призвести недбале ставлення до навколишнього середовища.

Очільник обласної ради наголосив, що найвищий представницький орган Тернопільщини готовий підтримувати конструктивні пропозиції громадськості у вирішенні піднятих проблем.

«Переконаний, що депутати обласної ради не залишать поза увагою ваше бачення подолання проблеми та звертатимуться до органів центральної влади врахувати назрілі питання для покращення екологічної ситуації в Україні та на Тернопільщині зокрема», – наголосив Василь Хомінець.

Очільник обласної ради запропонував екологам створити незалежний інтернет-проект «SOS. Екологія», де б висвітлювалися найбільш гострі питання охорони навколишнього середовища задля здоров’я людей. «Цей ресурс матиме на меті забезпечення постійного зв’язку між владою та громадськістю з питань екології міста та області, швидке реагування на проблеми», – наголосив Василь Хомінець. Очільник обласної ради також запропонував провести громадські слухання з екологічних питань, на які запросити і громадських активістів, і науковців, і представників влади. Для цього обласна рада готова надати сесійну залу.

«Якщо є проблеми, то про них потрібно говорити вголос, до їхнього вирішення потрібно залучати громаду. Обласна рада готова до такого діалогу», – додав Василь Хомінець.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В закладах освіти ...
Наступна новина: ДАІ Рівненщини підвела ...

КОМЕНТАРІ