Зловмисник обкрадав чернівчан, які не зачиняли двері на ключ

Зловмисник обкрадав чернівчан, які не зачиняли двері на ключ

12.04.14 18:24 0 780
Працівники Шевченківського райвідділу міліції викрили злочинну діяльність 33-річного мешканця обласного центру, який неодноразово був судимий за крадіжки.

Дві останні крадіжки чоловік скоїв у 20 хвилинах ходьби від свого помешкання – у будинках на сусідніх вулицях.

Схема злочину також досить проста: зловмисник заходив у багатоквартирний будинок і, проходячи повз вхідні двері, брався за ручку – можливо, хтось забув зачинити двері. Далі - справа техніки. Поки господарі дивилися телевізор або поралися на кухні, крадій хапав чи барсетку, чи жіночу сумочку, чи щось з верхнього одягу та тікав.

Тож чоловік у одній незачиненій квартирі «вполював» гаманець із 800 гривнями, а у другій – із 300 гривнями.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі працівники міліції з’ясовують причетність зловмисника до вчинення інших крадіжок на території міста.

Міліція вкотре звертається до громадян: будьте уважнішими та обережнішими до свого майна, адже чималий відсоток крадіжок в області скоюється саме шляхом вільного доступу до квартири. Часто господарі, забуваючи зачиняти на ключ вхідні двері, самі провокують зловмисників. Таким чином, нехтування елементарними заходами безпеки та небажання прислухатися до професійних порад – одні з головних причин скоєння квартирних крадіжок.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль підписав ...
Наступна новина: Луцьк: у міській раді ...

КОМЕНТАРІ