Григорій Пустовіт: “Жоден чиновник нині, якщо він усвідомлює покладені на нього завдання та вимоги громади, не може бути закритим від преси. Ми завжди готові відповідати на запитання, давати роз'яснення та співпрацювати”

Григорій Пустовіт: “Жоден чиновник нині, якщо він усвідомлює покладені на нього завдання та вимоги громади, не може бути закритим від преси. Ми завжди готові відповідати на запитання, давати роз'яснення та співпрацювати”

12.04.14 15:39 0 730
На Волині з ознайомчим візитом перебувають представники медіа східних та південних регіонів України, які приїхали у рамках проекту «Схід-Захід: Редакції за обміном», що реалізовує «Інтерньюз-Україна».

15 представників ЗМІ та Інтернет- видань завітали у нашу область з Донецька, Харкова, Луганська, Дніпропетровська, Мелітополя, Керчі, Ізмаїла та Києва, аби ближче познайомитися із суспільно-політичною ситуацією, історією, культурою нашого краю, а також поспілкуватися із представниками місцевої влади, волинськими журналістами, громадськими діячами, перейняти досвід своїх колег та поділитися власними напрацюваннями.

Як розповіли координатори проекту, основний месидж заходу - показати, що Україна - єдина держава, хоч і різноманітна. А кожен її регіон, хоч і має певні відмінності, є одним із клаптиків строкатої української самобутності.

Отож, журналісти із східної та південної України зустрілися із представниками волинської влади: головою облдержадміністрації Григорієм Пустовітом, головою облради Валентином Вітром та першим заступником Луцького міського голови Святославом Кравчуком. Насамперед медійники цікавилися, як нова влада співпрацює зі ЗМІ, наскільки вона відкрита, як побудована робота з журналістами у держустановах.

“Жоден чиновник нині, якщо він усвідомлює покладені на нього завдання та вимоги громади, не може бути закритим від преси. Ми завжди готові відповідати на запитання, давати роз'яснення та співпрацювати”, - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт в ході спілкування з представниками ЗМІ.

“Кожен керівник відкрито йде на контакти з журналістами, адже розуміє: це - шлях донести до громади свою позицію, розповісти про діяльність та напрацювання”, - продовжив він.

Григорій Пустовіт розповів, що одним із перших його кроків після призначення на посаду голови ОДА була зустріч із головними редакторами газет, керівниками місцевого телебачення, радіо, інтернет-видань та власкорами всеукраїнських ЗМІ. “Ми поспілкувалися, висловили власне бачення суспільно-політичних процесів в Україні, поділилися міркуваннями щодо протистояння російській інформаційній агресії. Розмова була живою, відбувся обмін думок. Багато пропозицій ми взяли до уваги”, - зауважив голова облдержадміністрації.

Як підкреслив Григорій Пустовіт, медійники досить активно цікавляться діяльністю влади. За його словами, від січня ц.р в облдержадміністрацію вже надійшло 38 інформаційних запитів із різних питань. “Завдання журналістів — ставити питання, наш обов'язок - відповідати, надавати якісну прозору інформацію”, - наголосив він.

“І критикують часто”, - сказав Григорій Пустовіт. “Однак, за критику я вдячний, адже це підказка - на що варто звернути увагу. Кожен має право на власну думку, власне бачення подій”, - продовжив голова Волинської ОДА.

“Нині саме громада вимагає відкритості, громада вимагає щоденно інформації про діяльність влади. Які нині питання в пріоритеті, над чим працює влада, на що акцентує увагу. Ми живемо в країні, де можна відкрито говорити. І завдання влади - почути всіх опонентів та взяти до уваги їх думку”, - сказав Григорій Пустовіт.

Голова облдержадміністрації побажав журналістам успіхів та конструктивної подорожі Волинню. “ЗМІ - рупор європейських змін в Україні. Ви маєте постійно нагадувати всьому світу: українці - єдиний народ, як би нас не розділяли”, - резюмував Григорій Пустовіт.

У свою чергу, представники медіа східної та південної України цікавилися як на Волині підтримують місцеві ЗМІ, реагуванням влади на критичні матеріали, перевагами прикордонного розташування регіону.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьку районну державну ...
Наступна новина: Свободівець Богдан Юрдига ...

КОМЕНТАРІ