Заява Волинської ради Церков щодо військової агресії Росії проти України

Заява Волинської ради Церков щодо військової агресії Росії проти України

12.04.14 18:07 0 788
Волинська ради Церков прийняла заяву щодо військової агресії Росії проти України.

Подаємо текст мовою оригіналу.

"Волинська рада Церков (ВРЦ), яку утворено при облдержадміністрації очільниками єпархій та обласних об’єднань Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Греко-Католицької Церкви, Римсько-Католицької Церкви, церков Християн Віри Євангельської - П’ятдесятників, церков Євангельських Християн-Баптистів, церков Адвентистів Сьомого Дня, рішуче осуджує анексію Російською Федерацією двох регіонів України - Автономної Республіки Крим і м.Севастополя - внаслідок псевдореферендуму 16 березня у супроводі облудної пропаганди.

Ми вважаємо такі дії властей РФ грубим порушенням не тільки міжнародних і двосторонніх угод, основ світопорядку, що склався після Другої світової війни, а й передусім Заповідей Божих «Не кради», «Не свідчи неправдиво проти ближнього твого», «Не жадай дому ближнього твого...».

Також ми одностайно свідчимо, що на Волині немає міжрелігійної ворожнечі чи нетерпимості, а ймовірні провокації та штучні намагання розпалення ворожнечі на релігійному ґрунті підлягатимуть негайному присіканню.

ВРЦ закликає нову владу та всіх волинян надавати можливим біженцям з окупованих регіонів усіляку допомогу, як моральну, так і матеріальну, в облаштуванні на новому місці проживання. Волинь має стати для цих наших співвітчизників хоч і тимчасовим, але другим рідним домом.

Закликаємо також усіх краян зробити посильний внесок у зміцнення Збройних сил України та Національної гвардії - добровільним вступом до цих формувань (згідно з віросповідним ставленням до військової справи), переказом коштів на відповідні рахунки, пожертвою харчів, ліків і необхідних речей, молитвами за життя та здоров’я воїнів української армії.

У цей загрозливий, найважчий за всі роки незалежності України час нам слід бути як ніколи згуртованими, незважаючи на релігійні, мовні, національні та інші відмінності.

Заохочуємо всіх волинян до постійної молитви за примноження любові, прощення ворогів та відвернення війни. Наші душі мають бути вільними від бажання зла, помсти чи то представникам колишньої влади, чи то їхнім кривдникам. Ми повинні ненавидіти гріх, а не грішників, причому розпочинаючи кожен зі своїх пороків. Тоді почує Господь нашу спільну молитву «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» і змилосердиться над нами".

Заяву підписали:

Керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви Митрополит Ніфонт

Керуючий Волинською єпархією Української Православною церкви Київського Патріархату Митрополит Михаїл

Керуючий Володимир-Волинсьокю єпархією Української Православної церкви єпископ Володимир

Канцлер Луцької дієцезії римсько-католицької церкви отець канонік Роман Бурник

Екзарх Луцький Української грекокатолицької церкви єпископ Йосафат

Голова Волинського об’єднання церкво християн віри євангельської-п’ятидесятників єпископ Близнюк Михайло Іванович

Голова Волинського об’єднання церков євангельських християн-баптистів, Старший пастор Троць Ярослав Леонтійович

Старший пастор церков адвентистів сьомого дня у Волинській області Антонюк Анатолій Іванович.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ