Луцьк: у міській раді обговорили питання щодо добудови житлового комплексу «Рідний дім»

Луцьк: у міській раді обговорили питання щодо добудови житлового комплексу «Рідний дім»

12.04.14 18:29 0 847
Міський голова Микола Романюк, його заступник Лариса Соколовська, керівники профільних структурних підрозділів міської ради зустрілися з представниками обслуговуючого кооперативу «Луцький дім». Мешканці просили сприяння у вирішенні питання з добудовою житлового комплексу «Рідний дім», що на вулиці Зацепи.

Нагадаємо, що цей об’єкт зводила компанія «Глорія буд плюс». Громадяни вклали в будівництво кошти, однак, у 2008 році зведення комплексу зупинили, а фірма здала в експлуатацію лише першу чергу будівництва. Таким чином, без квартир та грошей залишилося багато вкладників. Правоохоронні органи довгий час шукали керівників підприємства «Глорія буд плюс», проте знайти так і не вдалося. Крім того, у виконавчій службі знаходяться на виконанні рішення судів, які вони не можуть задовольнити, адже забудовник відсутній.

Тож ситуація є досить складною, громадяни не мають прав на нерухоме майно, а відповідно земельну ділянку міська рада їм не може виділити.

Аби знайти шляхи розв’язання ситуації щодо завершення будівництва житлового комплексу «Рідний дім», на зустріч були запрошені заступник прокурора прокуратури міста Луцька Сергій Мазурок та начальник відділення слідчого відділу Луцького МВ УМВС України у Волинській області Аркадій Найдич.

Міський голова Микола Романюк звернувся до присутніх і пояснив, що першочерговим завданням зараз є оформлення майнових прав. Для цього необхідно подати відповідний позов у суд. «Якщо ця інстанція прийме рішення у вашу користь, тоді скликатиметься позачергова сесія міської ради, під час якої розглянуть питання щодо надання майнових прав», - зауважив Микола Романюк.

На завершення зустрічі домовилися, що в разі необхідності будуть знову зустрічатися, аби знайти вихід із ситуації та добудувати будинок.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зловмисник обкрадав ...
Наступна новина: НБУ зміцнив офіційний курс ...

КОМЕНТАРІ