Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розмальовував писанки разом з дітками

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розмальовував писанки разом з дітками

12.04.14 13:55 0 808
10 квітня 2014 року о 15.00 в камінній залі Волинської православної богословської академії відбувся великодній захід “Пасхальне деревце”. Організатори заходу – відділ організації благодійності та соціального служіння Волинської Єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату та Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з комунальним закладом «Дитяча художня школа».

Розмальовував писанки разом з дітьми митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Владика розповів про свято Великодня, значення писанок у християнстві, дитячі і юнацькі роки, вибір своєї життєвої позиції. Спілкування відбувалося у не вимушеній атмосфері. Малеча розповідала про шкільне своє життя, ділилися своїми інтересами.

Майстер-клас з писанкарства проводила викладач історії мистецтва, вчитель образотворчого мистецтва молодших класів комунального закладу «Дитяча художня школа» Діхтярук Світлана Миколаївна. Для діток запропоновано навчититись розписувати волинський орнамент. Дітки відходили від теми і малювали свою уяву і тим самим, передавали стан своєї душі.

«Служити Богу, дякувати Богу можна по різному. Не обов’язково весь час молитися. Розписати писанку – це прославити Господа, зробити добре діло – це отримати спокій для себе, любити ближнього свого - це і полюбити себе» - сказав митрополит.

Діти довго перебували у стінах богословської академії. Організували для них й чаювання з митрополитом.

Владика провів екскурсію у царину знань академії. Тепле і духовне спілкування залишиться надовго у серцях дітей.

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

(256042, 715005)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Останньому в’язню ...
Наступна новина: У Львові висадили Алею ...

КОМЕНТАРІ