Петро Шпига: "Міліція працюватиме так, щоби повернути довіру громадян"

Петро Шпига: "Міліція працюватиме так, щоби повернути довіру громадян"

12.04.14 13:17 0 733
На цьому під час прес-конференції наголосив начальник УМВС України у Волинській області.

Петро Шпига зустрівся із представниками засобів масової інформації, аби розповісти про основні напрямки роботи працівників органів внутрішніх справ, взаємодії із громадськістю та журналістами.

– Основне завдання правоохоронців було, є і буде – охорона громадського порядку та безпека громадян, – відзначив полковник міліції. – Тому кожен правоохоронець повинен бути взірцем. Своєю чергою наголошу: моя позиція чітка і принципова – працювати чесно і прозоро, так, щоби повернути довіру громадян.

Петро Шпига повідомив, що при проведенні будь-яких кадрових ротацій враховуватимуть думку людей:

– Плануємо проводити громадські слухання щодо обговорення кандидатів на ту чи іншу посаду. Якщо говорити про керівників районних та міських відділів міліції, то однозначно важлива думка місцевих жителів. Лише авторитетний керівник зуміє організувати роботу належним чином.

Одним із першочергових завдань начальник обласного управління міліції визначив переформатування і розширення складу громадської ради при УМВС України:

– Ми напрацюємо певний механізм щодо оновлення цього дорадчого органу, за бажанням включимо до його складу представників «Правого сектору», «Народної самооборони», «Автомайдану», інших громадських об’єднань і формувань. Таким чином ми зможемо налагодити конструктивний діалог із громадськістю, а відтак оперативно вирішувати ті чи інші проблеми на місцях. Від цього своєю чергою буде залежати рівень довіри населення до міліції. При цьому особливу увагу також приділятиму службі дільничних інспекторів міліції, котрі безпосередньо працюють із людьми.

Відповідаючи на запитання представників ЗМІ про боротьбу із бандформуваннями, полковник міліції висловив чітку позицію:

– Ми провели зустріч із представниками громадських об’єднань і формувань, а відтак досягли домовленості про те, що їхні представники не носять масок на обличчях. Якщо ж те чи інше правопорушення скоюватимуть під прикриттям будь-якої організації, ми на засідання громадської ради перевірятимемо цю інформацію, так би мовити, з перших уст. Закон – один для всіх, тож процес притягнення правопорушника до відповідальності буде прозорим і законним.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ