На Хмельниччині затримати розбійницьке тріо правоохоронцям допоміг небайдужий таксист

На Хмельниччині затримати розбійницьке тріо правоохоронцям допоміг небайдужий таксист

12.04.14 09:07 0 616
Завдяки допомозі молодого чоловіка працівникам міліції вдалося по «гарячих слідах» затримати трьох молодиків, котрі, погрожуючи пістолетом, менш ніж за годину здійснили два розбійних напади.

28-річний молодик працював таксистом і якраз тієї ночі їхав на черговий виклик, аж раптом у районі мосту по вулиці Кам’янецькій помітив, як троє хлопців гамселять чоловіка, при цьому один із них тримає в руках пістолет. Оцінивши нерівність сил, чоловік не наважився втрутитись у ситуацію, проте миттєво зателефонував на лінію «102» і повідомив про побачене.

І вже через декілька хвилин спільними зусиллями таксиста та правоохоронців розбійники були затримані. Ними виявились уродженці райцентру Летичів, які проживали в обласному центрі — двоє тут працювали, а наймолодший навчався в одному із місцевих вишів.

«Пригоди» трійці розпочались пізнього вечора, коли юнаки, добряче хильнувши, вирішили поживитись за рахунок випадкових перехожих. Один із них прихопив із собою пневматичну зброю, яку щойно перекупив у товариша за 100 гривень.

Першою жертвою розбійників став 55-річний місцевий житель. Чоловік саме повертався додому, коли на нього напали молодики. Зі слів потерпілого, йому до скроні приставили пістолет і почали вимагати гроші. Не реагуючи на благання чоловіка, молодики спочатку побили його, а потім вирвали із рук сумку з продуктами, де знаходились і гроші, які він щойно зняв із банкомата. Після скоєного зловмисники накивали п’ятами, а потерпілий повернувся до магазину і повідомив про те, що сталось, до міліції. А вже за кілька хвилин на лінію «102» надійшов дзвінок від таксиста, який розповів, що став свідком ще одного нападу на перехожого трьох молодиків з пістолетом. Заявник дочекався правоохоронців і допоміг розшукати розбійників, адже добре запам’ятав їхні прикмети.

Під час огляду правоохоронці виявили у підозрюваних той самий пневматичний пістолет та частину викраденого. Стосовно молодиків відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ