У Львові фахівці обговорили перспективи християнсько-ісламського діалогу

У Львові фахівці обговорили перспективи християнсько-ісламського діалогу

12.04.14 10:10 0 738
9 квітня у Львові відбулася Міжнародна конференція, присвячена християнсько-ісламському діалогу. Близько 80 осіб із різних християнських конфесій та представники від мусульманських організацій взяли участь у заході, організованому Центром міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас».

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

На конференції виступили провідні фахівці у сфері міжрелігійного порозуміння. Про мусульманський вплив на «Nostra Aetate» та постсоборові досягнення та перспективи християнсько-ісламського діалогу доповідав професор Тільбурзького університету в Нідерландах Марсель Портхайс. Роман Назаренко висвітлив питання постаті Марії в Корані та її роль у християнсько-ісламському діалозі.

З мусульманської сторони прозвучали доповіді Муфтія Духовного управління мусульман України «УММА» Шейха Саїда Ісмагілова (про особливості християнсько-ісламського діалогу й погляд Ісламу на історію та актуальність діалогу двох релігій) та Айдера Булатова (про православно-мусульманські взаємини в Криму протягом періоду незалежності України та в нових сучасних реаліях).

«На важливо, щоб українське суспільство почуло голос українських мусульман та кримських татар зокрема. Потрібно створити спеціальні соціальні програми, спрямовані як на інтеграцію вже існуючих мусульманських общин, так і на освіту для осіб, приналежних до ісламу», – зазначив директор Центру «Лібертас» Тарас Дзюбанський.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Таблиця коефіцієнтів. ...
Наступна новина: В Житомирській області на ...

КОМЕНТАРІ