Кримські татари бояться нових репресій з боку росіян, – Гульнара Бекірова

Кримські татари бояться нових репресій з боку росіян, – Гульнара Бекірова

12.04.14 16:57 0 731
Корінні мешканці Кримського півострова вже кілька разів в історії зазнавали масових репресій з боку російської влади. Так було після завоювання Російською імперією Кримського ханства у XVIII столітті, після встановлення на півострові радянської влади. І, особливо, після 1944 року, коли сталінська влада просто депортувала киримли (самоназва кримських татар, - ред.) з їхньої батьківщини у Середню Азію. У подіях, які зараз відбуваються в Криму, можна чітко побачити яскраві паралелі у ставленні російської влади до кримських татар.

Так авторка телевізійної програми «Тарих седасы» («Голос Історії») Гульнара Бекірова у розмові з ведучим телевізійного інформаційно-аналітичного альманаху «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» розповіла про настрої, які нині панують у середовищі кримських татар.

Крім того, п. Бекірова в ефірі «Історичної правди з Вахтангом Кіпіані» зробила екскурс у маловідому історію народу киримли.

Другою головною темою програми «Історична правда», яка вийде в ефір у неділю, 13 квітня, стане аналіз обґрунтованості причин любові офіційного Кремля до «георгіївських стрічок». Це саме ті чорно-помаранчеві стрічки, якими, зокрема, «прикрашені» проросійські сепаратисти Сходу і Півдня України під час своїх протиправних акцій.

Історик і геральдист Іван Сварник аргументовано пояснює, що ці барви використовували російські фашистські політичні організації, а також колабораціоністи з Росії, які в роки II Світової війни перейшли на службу до гітлерівської Німеччини.

Єдиний у вітчизняному телепросторі інформаційно-аналітичний альманах «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» – щонеділі в ефірі телеканалу ZIK, о 22:20.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ