В Івано-Франківській області на базі ЗОШ №10 пройшов День цивільного захисту

В Івано-Франківській області на базі ЗОШ №10 пройшов День цивільного захисту

12.04.14 12:28 0 800
10 квітня на базі Івано-Франківської загальноосвітньої школи №10 пройшов День цивільного захисту. Захід розпочався з урочистої лінійки. У класах провели відкриті спеціалізовані уроки, які могли відвідати усі бажаючі. Тема кожного заняття була ретельно дібрана та добре продумана відповідно до віку школярів: для другокласників - «Вогонь – добрий слуга, але поганий хазяїн», третьокласників – «Щоб похід був до ладу, жартувать з вогнем не можна: ліс потрапить у біду», шестикласників – «Обережно: електрика. Правила користування електричними приладами».

В свою чергу, учні 9 класів провели інтелектуально-розважальну гру «Обережно, пожежа». Змагалися дві команди – «Вогник» та «Іскра». У боротьбі за звання кращих підлітки показали знання правил безпеки життєдіяльності, а капітани у своєму, капітанському, конкурсі проявили себе чудовими майбутніми керівниками пожежно-рятувальних підрозділів.

Цікавою була і ділова гра «Оповіщення і постановка завдань у разі виникнення надзвичайних ситуацій». За легендою, на залізничній колії м. Івано-Франківська сталася розгерметизація цистерни з аміаком. Внаслідок чого стався викид в атмосферу цієї сильнодіючої отруйної речовини. Хмара з аміаком буде над навчальним закладом за півгодини.

У школі негайно ввели у дію план реагування при аварії на транспорті з впливом небезпечних хімічних речовин, організували оповіщення всього особового складу навчального закладу і зв’язок з управлінням з питань надзвичайних ситуацій.

Евакуація школярів, педагогів і технічних працівників із приміщення навчального закладу пройшла чітко та злагоджено. На обличчя дорослі і діти одягли ватно-марлеві пов’язки, що мало захистити людей від згубного впливу аміаку.

А на спортивному майданчику позаду школи розпочалися спортивні змагання: естафети «Піднімання по драбині», «Біг з перешкодами через бар’єри», «Транспортування потерпілого на руках», «Перенесення відер з водою», змагання «Надання першої медичної допомоги», «Гасіння вогню», конкурси одягання протигазів і загальновійськових захисних комплектів. Боролися збірні команди десятих і одинадцятих класів. Найкращі результати показали випускники.

На завершення заходу рятувальники продемонстрували, як у реальних умовах евакуйовують людей із палаючих приміщень за допомогою автодрабини та подають воду для гасіння вогню.

Захід закінчився і усі повернулися до звичних справ: працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області - на оперативні чергування, школярі і педагоги – до навчального процесу. Однак кожен почерпнув для себе чимало корисного. І, якщо у підсумку збережеться хоч одне людське життя, уся праця, вкладена у навчальне дійство, була немарна.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ