У Львівській області 11 квітня – всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона

У Львівській області 11 квітня – всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона

12.04.14 17:52 0 828
«Хвороба Паркінсона — це спосіб життя» — під такою назвою відбулась зустріч пацієнтів з лікарями Львівського обласного Центру екстрапірамідних розладів нервової системи.

Захід присвячений Всесвітньому дню боротьби з хворобою Паркінсона, який відзначається в усьому світі 11 квітня, за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я та покликаний підвищити поінформованість нашого суспільства про хворобу Паркінсона, надати підтримку хворим та їх сім’ям.

Як повідомляє департамент охорони здоров’я облдержадміністрації, із доповіддю про те як жити добре з хворобою Паркінсона виступила керівник Львівського обласного Центру екстрапірамідних розладів нервової системи Людмила Федоришин. Вона звернулась до хворих із таким закликом: «Кожен пацієнт повинен бути «професором» своєї хвороби і допомагати лікарю лікувати себе. Основним завданням при лікуванні таких пацієнтів є покращення якості життя, а цього можна досягнути при вчасному діагностуванні недуги та призначенні адекватного лікування».

Лікар-невролог Кріпчак Олена зосередила увагу пацієнтів на особливостях харчування при хворобі Паркінсона та окреслила, які бувають вегетативні розлади цієї хвороби (зниження апетиту, зниження смакових відчуттів, закрепи тощо).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Травма Руні виявилася ...

КОМЕНТАРІ