У Львівській області Олег Панькевич вимагає від СБУ з'ясувати участь іноземних спостерігачів у так званому референдумі в Криму

У Львівській області Олег Панькевич вимагає від СБУ з'ясувати участь іноземних спостерігачів у так званому референдумі в Криму

12.04.14 18:44 0 925
Народний депутат України, заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Панькевич удруге звернувся до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка щодо необхідності проведення повторної перевірки фактів присутності іноземних спостерігачів під час проведення незаконного референдуму в Автономній Республіці Крим 16 березня 2014 року. Про це йдеться в депутатському запиті Олега Панькевича, який виголошено на засіданні Верховної Ради України 11 квітня 2014 року.

Як зазначає народний депутат, в Інтернеті навіть у відкритому доступі є інформація, що свідчить про перебування іноземних спостерігачів у Криму 16 березня, зокрема про це йдеться в російських, британських, бельгійських та інших виданнях. З огляду на це Олег Панькевич просить провесті повторну перевірку фактів присутності іноземних спостерігачів на незаконному референдумі в Автономній Республіці Крим.

Нагадаємо, 18 березня 2014 року народний депутат свободівець Олег Панькевич звернувся до голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з проханням розглянути можливість заборони в'їзду до України 24 іноземцям, які взяли участь у псевдореферендумі як спостерігачі.

Парламентар зазначає, що за інформацією із відкритих джерел, організація "Евразійська обсерваторія за демократію та вибори" запросила представників певних европейських політичних партій спостерігачами на псевдореферендум у Криму, що відбувся 16 березня 2014 року.

"Участь іноземних громадян у псевдореферендумі в ролі спостерігачів фактично є актом підтримки анексії Росією частини України, яка загрожує національній безпеці і територіяльній цілісності Української держави. З огляду на це прошу перевірити факт перетину державного кордону України вказаними особами та їхньої участі як спостерігачів на псевдореферендумі в Криму 16 березня 2014 року. Також прошу надіслати мені повний список іноземних громадян, які були спостерігачами під час псевдореферендуму в Криму; розглянути можливість заборони на в'їзд до України іноземцям, які були спостерігачами під час псевдореферендуму і які своїми діями підтримали окупацію Криму", – зазначає народний депутат України.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Григорій Пустовіт: “Історія ...

КОМЕНТАРІ