О. Турчинов: Ми розглядаємо питання щодо розширення повноважень регіонів

О. Турчинов: Ми розглядаємо питання щодо розширення повноважень регіонів

12.04.14 17:58 0 794
Влада розглядає питання щодо розширення повноважень регіонів. Про це заявив Голова Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов у ході зустрічі з Генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром.

Під час зустрічі Сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та питання співпраці з ОБСЄ.

За словами О.Турчинова, системна криза, яку успадкувала наша країна, «потребує рішучих дій нової влади».

«Саме тому, - наголосив він, - ми ведемо діалог з усіма регіонами нашої країни та розглядаємо питання щодо розширення повноважень регіонів».

Керівник Парламенту пояснив, що мова йде про створення умов для розширення економічної самостійності регіонів та посилення прав «саме місцевих органів влади».

«Але ми не говоримо про федералізацію України, що намагається інспірувати Росія через своїх агентів впливу з метою розірвати Україну на шматки», - додав він, пояснивши, що влада виступає за сильні потужні регіони, але в межах єдиної унітарної країни.

Окрім того, Сторони обговорили питання щодо порушення на території Криму прав громадян України.

«Наших громадян силою змушують виходити із українського громадянства і набувати російського, їх позбавляють роботи, виселяють з домівок», - сказав О.Турчинов, наголосивши, що також відбувається обмеження прав національних меншин, зокрема корінного населення - кримських татар. «У зв\'язку із цим маємо велику кількість біженців», - пояснив він.

Зі свого боку, Ламберто Дзанньєр наголосив, що поведінка Російської Федерації по відношенню до Криму та в частині порушення Будапештського Меморандуму, який був підписаний при співробітництві з ОБСЄ, - «це серйозна проблема для всієї системи безпеки в Європі та світі».

«Ми підтримуємо розвиток подій в Україні по забезпеченню стабілізації ситуації. Зі свого боку, ми будемо намагатись робити все від нас залежне, щоб наш контингент перебував на всій території України», - сказав Л.Дзанньєр, додавши, що ОБСЄ збирається відправити спостережну місію до Криму.

«Зараз, на жаль, атмосфера нагадує атмосферу Холодної війни, але діалог повинен продовжуватись», - сказав Генеральний секретар ОБСЄ, наголосивши, що ОБСЄ «готова всіляко допомагати та підтримувати Україну».

Крім того, Сторони приділили увагу питанню проведення президентських виборів 25 травня. «Переконаний, спостерігачі від ОБСЄ сприятимуть проведенню чесних та прозорих виборів», - наголосив Л.Дзанньєр.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Травма Руні виявилася ...
Наступна новина: «Молода країна, наша ...

КОМЕНТАРІ