Сидір Кізін: «Оптимальним варіантом розвитку сільського господарства області є поєднання рослинництва, тваринництва і переробної галузі»

Сидір Кізін: «Оптимальним варіантом розвитку сільського господарства області є поєднання рослинництва, тваринництва і переробної галузі»

12.04.14 15:46 0 708
Голова облдержадміністрації Сидір Кізін взяв участь у робочій зустрічі із представниками вертикально-інтегрованих холдингових інвестиційних компаній з питань розвитку сільськогосподарського виробництва та інвестиційної діяльності в галузі сільського господарства Житомирщини. Сидір Васильович розповів підприємцям про нові бачення та підходи керівництва області до розвитку аграрного сектору. За його словами, саме представники АПК є годувальниками держави та локомотивом економіки. Відтак, мета зустрічі полягає в тому, аби вивчити актуальні проблеми галузі та відкоригувати роботу органів влади і зробити її більш прозорою, а також створити комфортні умови для розвитку сільського господарства в регіоні.

Голова облдержадміністрації звернув увагу на те, що в умовах загрози незалежності й територіальній цілісності України всім варто мобілізуватися для проведення рішучих реформ, які змінять нашу державу шляхом викорінення корупції й олігархічної економіки. Сидір Кізін зазначив, що виробник, який створює національний продукт, опинився у ситуації, коли просто не може конкурувати якісною продукцією та технологічними можливостями. Таким чином, влада має стати помічником бізнесу, не нав’язуючи йому своїх послуг.

Сидір Васильович констатував, що для Житомирської області аграрний сектор є одним із пріоритетних. З огляду на це нова влада докладе зусиль до того, щоб зменшити тиск на підприємців галузі, створити однакові для всіх прозорі правила гри та усунути можливості для чиновників монополізувати свій вплив. Він вважає, що ідеальним варіантом розвитку сільського господарства області є поєднання рослинництва, тваринництва і переробної галузі.

Очільник області закликав представників аграрного сектору до конструктивного діалогу та співпраці, пропонуючи їм назвати прізвища посадовців, що перешкоджають їх роботі. Сидір Кізін запевнив, що влада не втручатиметься у роботу підприємців, оскільки вони самі краще знають, як потрібно працювати. А підтримка держави дозволить їм розвиватися, своєчасно сплачувати податки й залучати інвестиції. При цьому, Сидір Васильович наголосив на необхідності відповідального ставлення бізнесу до своєї соціальної функції, яка зводиться до офіційного працевлаштування робітників, виплати заробітної плати та турботі про соціальну інфраструктуру регіону.

Голова облдержадміністрації зазначив, що змусити підприємство адміністративними методами відкоригувати свою роботу практично неможливо. Економічний ефект, дотримання чинного законодавства і можливість отримати прибуток є запорукою налагодження співпраці між вертикально-інтегрованими компаніями і владою.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Офіційний курс гривні ...

КОМЕНТАРІ