Рівненщина: рятувальники провели спільні навчання з працівниками ДП «Володимирецьке лісове господарство»

Рівненщина: рятувальники провели спільні навчання з працівниками ДП «Володимирецьке лісове господарство»

12.04.14 15:08 0 816
Спекотна погода, що невдовзі встановиться на території краю, створить загрозу виникнення пожеж у лісових масивах. Враховуючи красу нашого мальовничого поліського краю, його природу, то звісно відпочинок у лісі є популярним серед жителів району. Однак не всі громадяни дотримуються правил безпеки - як наслідок у лісах виникають пожежі, які здатні нанести великих та непоправних збитків природі і відповідно державі. З метою запобігання виникнення пожеж у лісових масивах, рятувальники спільно з працівниками державного підприємства «Володимирецьке лісове господарство» 10 квітня провели навчання по відпрацювання спільних дій під час гасіння лісових пожеж.

Відповідно до тактичного задуму, в посушливий період відпочиваючі не загасили багаття, в результаті чого виникло загоряння нижнього шару в лісовому масиві біля смт. Володимирець. На місце події негайно було направлено черговий караул Державної пожежно-рятувальної частини №11, пожежну автоцистерну, трактор з плугом та працівників ДП «Володимирецький лісгосп» з ранцевими вогнегасниками та шанцевим немеханізованим інструментом. Території охоплену полум’ям негайно обгорали, та локалізували місце пожежі. Вогнеборці провели оперативне розгортання від пожежної автоцистерни та спільно з працівниками лісгоспу за допомогою ручних пожежних стволів ліквідували пожежу. Загалом у тренуваннях прийняли участь 7 чоловік особового складу ДПРЧ-11 та 9 працівників лісгоспу.

Такі навчання спрямовані на налагодження спільних дій та взаємодії в разі виникнення як лісових, так і торф’яних пожеж та ефективного їх гасіння. Адже тільки тісна взаємодія усіх оперативних служб дасть змогу уникнути великих матеріальних збитків через такі пожежі.

Шановні громадяни! Аби запобігти виникненню пожеж у лісових масивах, рятувальники рекомендують дотримуватись правил протипожежної безпеки. Зокрема, не залишати розведене вогнище без нагляду, не розпалювати багаття ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу, не розкладайте багаття поблизу сухої трави. У разі запалення вогнища обов’язково треба спостерігати за полум’ям; залишаючи місце, де розводили багаття, його необхідно засипати землею або залити водою. Також працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій нагадують, що пожежу може спричинити заправка пальним автомобіля при працюючому двигуні, а також залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла - фокусуючи сонячне проміння, вони здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Якщо ви виявили в лісі незначне загоряння - спробуйте його негайно загасити за допомогою води, землі, або гілки листяного дерева, поки вогонь не розповсюдився на значну площу. Якщо ж пожежа стрімко поширюється, то негайно повідомте про це працівників лісу, або пожежно-рятувальну службу за номером 101.

Якщо ми будемо уважними та обережними, дотримуватися правил безпеки, то захистимо себе й природу від втрат!

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: «Водна меліорація, як ...

КОМЕНТАРІ