У Рівненській області рятувальники у загальноосвітніх закладах району провели Тиждень знань безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники у загальноосвітніх закладах району провели Тиждень знань безпеки життєдіяльності

12.04.14 11:36 0 768
Рятувальники Корецької Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області у навчальних закладах району провели Тиждень знань із безпеки життєдіяльності. Метою цього важливого просвітницького заходу стала профілактика загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій, а також навчання правил безпечної поведінки в нинішніх умовах. У межах Тижня знань дітям пояснили правила безпеки життєдіяльності, дії з само- та взаємодопомоги в надзвичайних ситуаціях різних типів. Для кращого розуміння матеріалу рятувальники влаштовують екскурсії до ДПРЧ-15 ГУ ДСНС і продемонструють учням своє аварійно-технічне обладнання та навички володіння ним. Організатори заходу мають надію, що у весняно-літній період зменшиться кількість жертв, зокрема дітей, які часто гинуть через незнання елементарних правил безпечного життя.

Діти не достатньо усвідомлюють, до яких тяжких наслідків може призвести порушення правил безпечної поведінки, та яким чином потрібно поводити себе, щоб не спричинити лиха. Не рідко біда приходить тоді, коли батьки залишають дітей без нагляду, не контролюють їхні розваги та не роз’яснюють про небезпеку тих чи інших дій. Тож проведення профілактичної роботи серед учнівської молоді є невід'ємною частиною виховання підростаючого покоління.

Знаючи основні вимоги та маючи навики поводження в тій чи іншій надзвичайній ситуації, як в ранньому віці, так і в майбутньому, дитина не стане винуватцем їх виникнення і в будь який час зможе допомогти та захистити себе і оточуючих.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівчанин намагався ...
Наступна новина: Отримання перших коштів від ...

КОМЕНТАРІ