МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКОМ ПОСОЛЬСТВА ВЕЛИКОБРИТАНІЇ: БРИТАНЦІ ГОТОВІ ІНВЕСТУВАТИ У РІВНЕ

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКОМ ПОСОЛЬСТВА ВЕЛИКОБРИТАНІЇ: БРИТАНЦІ ГОТОВІ ІНВЕСТУВАТИ У РІВНЕ

12.04.14 12:21 0 762
Перший секретар з політичних питань Міністерства закордонних справ та у справах співдружності Великої Британії Скотт Хадсон відвідав Рівне. Під час зустрічі з міським головою Володимиром Хомком він поцікавився економічною та політичною ситуацією в місті, а також перспективами інвестування.

– Я приїхав до Рівного, щоб налагодити контакти з місцевою владою, поцікавитися, які настрої панують серед населення, дізнатися більше про економічну та політичну ситуацію в місті, – розповів про мету свого візиту Скотт Хадсон. – Адже цей регіон є важливим для нас і ми розглядаємо його як варіант для майбутніх інвестицій.

Особливо пана Хадсона цікавила політична і економічна ситуація у місті, зважаючи на останні події, що відбуваються у державі. Міський голова розповів поважному гостеві, що в політичному плані місто є монолітним, порівняно з південно-східними регіонами. 90% населення підтримують євроінтеграцію і бачать майбутнє України в Європі. Натомість економічна ситуація, як зрештою у всій країні, не є стабільною.

– Перш за все відчувається економічний тиск Росії. Якщо будуть розірвані торгівельні відносини, то це боляче вдарить по економіці. Події у південно-східних областях негативно відображаються на інвестицій привабливості. Гривня падає. Останні роки влада на місцях практично не впливала на ситуацію у місті. Податки, комунальні тарифи, будівництво, інвестування – ці та інші питання вирішувались у Києві. Нова влада задекларувала курс на децентралізацію, тож сподіваємося, що найближчим часом становище все ж зміниться на краще, – окреслив ситуацію Володимир Хомко.

Він також зауважив, що місто відкрите для інвестицій і готове до обговорення пропозицій з британської сторони. Адже Рівне має гарний інфраструктурний потенціал – через нього пролягає міжнародна автомагістраль, тут є аеропорт та залізничний вокзал.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 14 квітня у Житомирській ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ