У Рівненській області івану Іллічу Іщенку - 96

У Рівненській області івану Іллічу Іщенку - 96

12.04.14 09:02 0 665
10 березня свій 96-й день народження святкував учасник бойових дій ВВВ, полковник міліції у відставці Іван Ілліч Іщенко. Повернувшись з Великої Вітчизняної війни, він змінив солдатську шинель на форму міліціонера, яку з честю проніс до кінця служби. Герой Радянського Союзу, нагороджений орденом «Червоної зірки», низкою медалей за хоробрість та бездоганну роботу в органах внутрішніх справ.

До сивочолого ветерана прийшли з вітаннями полковники міліції: заступник начальника УМВС України в Рівненській області Ігор Камінський, начальник управління кадрового забезпечення Микола Юсковець, начальник міського відділу міліції Рівного Руслан Мельник та голова асоціації ветеранів ОВС Рівненщини Ігор Поляков, полковник міліції у відставці. Правоохоронці вручили пенсіонеру посильну допомогу та подарунки.

Удома в Івана Ілліча завжди раді гостям. Та й сам ветеран зізнається, що приємно, коли пам’ятають, адже не в подарунках справа, а в увазі колег та спогадах, тому що з товаришів по службі у нього практично нікого не залишилось.

— Дуже вдячний нашим міліціонерам, що не забувають та навідуються, — розповідає Іван Ілліч. — Товаришів, з якими я працював, залишився тільки один, але ми вже не можемо побачитись. Приємно поговорити про службу, згадати, як було колись в рядах міліції, та дізнатись, чим живуть правоохоронці .

Ще у січні далекого 1940 року Івана Ілліча призвали на фронт командиром танку 109 окремого розвідувального батальйону 86 механізованої стрілецької дивізії (Фінський фронт). З серпня 1943 по 9 травня 1945 був старшим ветлікарем 1010 артилерійського полку 241 стрілецької дивізії у складі першого та четвертого Українських фронтів.

Із 1953 року по 1960 рік Іван Ілліч проходив службу в органах внутрішніх справ, закінчивши її у званні офіцера з бойової підготовки штабу цивільної оборони. Це були нелегкі часи. Потрібно було піднімати країну з руїн і бути напоготові припинити свавілля криміналітету. По службі в ОВС характеризувався лише з позитивної сторони.

Він двічі бачив Сталіна на Красній площі у Москві, сам міністр оборони Радянського Союзу Семен Тимошенко вручав йому нагрудний знак «Відмінник РККА», а з рук легендарного Михайла Калініна у Кремлі він отримував орден «Червоної зірки».

Станіслав ПРИМАК,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ