У Рівненській області діти малювали свою майбутню професію

У Рівненській області діти малювали свою майбутню професію

12.04.14 09:51 0 1129
У березні-квітні Сарненський районний центр зайнятості спільно з відділом освіти організував та провів конкурс малюнків «Моя майбутня професія» для учнівської молоді різної вікової категорії. Дитячий малюнок – це мрія, втілена на папері. Адже саме мовою пензлика дитина може не тільки розкрити свій талант, а й розказати про свою омріяну професію.

Представлені на конкурс дитячі роботи були різні за композицією, сюжетом та технікою виконання. І хоча мрії з роками можуть змінитися, проте учасники конкурсу вже зараз замислюються над тим, який фах обиратимуть в майбутньому. За допомогою олівців, фломастерів і фарб, використовуючи фантазію і творчі здібності, діти розповідали про свої майбутні професії.

На огляд було представлено 149 дитячих малюнків з 19 шкіл району. Роботи школярів, як і їхні мрії – дуже різноманітні. Їх оцінювала спеціально створена комісія, яка визначила переможців у різних номінаціях.

У першій віковій категорії серед учнів 1-4 класів ними стали:

І місце – Юркевич Іван, Клесівська ЗОШ, малюнок «Автодорожники»; Михайлицька Каріна, Сарненська ЗОШ №5, малюнок «Квіткарка»; Мішкова Оксана, Сарненська № 3, малюнок «Доярка».

ІІ місце – Онопрійчук Назар, Чудельська ЗОШ, малюнок «Професія пожежника»; Сорока Назар, Коростська ЗОШ, малюнок «Будівельник».

ІІІ місце – Роменський Артем, Сарненська ЗОШ №5, малюнок «Мрію бути директором»; Конько Давид, Полянська ЗОШ, малюнок «Столяр».

У другій віковій категорії серед учнів 5-11 класів переможцями стали:

І місце - Лапюк Вікторія, Клесівська ЗОШ, малюнок «Художник»; Мулявка Марія Яринівська ЗОШ, малюнок «Будівельник»; Петрова Катерина, Клесівської ЗОШ, малюнок «Фотограф».

ІІ місце - Мельник Віта, Кричильська ЗОШ, малюнок «Вихователька»; Созонюк Світлана, Кричильська ЗОШ, малюнок «Пекар»; Ширко Віталій, Степанська ЗОШ, малюнок «Вчитель фізкультури»; Чуприна Наталія, Степанська ЗОШ, малюнок «Моя майбутня професія - вчитель».

ІІІ місце - Антоніч Яна, Сарненська ЗОШ № 3, малюнок «Художник»; Момоток Юлія, Довжанська ЗОШ, малюнок «Лікар»; Щербан Христина, школа-колегіум м.Сарни, малюнок «У світ професій поринаю-своє покликання шукаю»; Сергійчук Владислав, Стрільська ЗОШ, малюнок «Садівник».

Усі переможці конкурсу малюнків «Моя майбутня професія» отримали грамоти та призи від центру зайнятості.

Створення сприятливих умов для реалізації творчого потенціалу школярів, формування мотивації до усвідомленого вибору майбутньої професії та позитивного ставлення до актуальності робітничих професій – стало метою проведення конкурсу, і ще одним кроком служби зайнятості в допомозі школярам пізнати світ професій та в майбутньому здійснити правильний вибір свого професійного майбутнього.

Активна участь у цьому заході такої кількості дітей стала підтвердженням небайдужості молодого покоління до власної долі, до вибору професії, яка в подальшому стане запорукою успішної трудової діяльності.

Усі малюнки з конкурсу можна переглянути у приміщенні центру зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободівці з Волині ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ