Грошова реформа від шахрайки: пенсіонерка втратила 16 тисяч гривень

Грошова реформа від шахрайки: пенсіонерка втратила 16 тисяч гривень

12.04.14 15:18 0 705
Жертвою шахрайки стала 85-річна жителька села Стіжок Шумського району. Старенька віддала незнайомій жінці, яка розповіла їй про грошову реформу, шістнадцять тисяч гривень.

Як розповіла потерпіла, в обідню пору вона вийшла на подвір’я, аби набрати води з криниці. Раптом до неї підійшла незнайомка на вигляд 35-40 років. Жінка представилася працівницею електромереж і сказала, що їй потрібно перевірити показники лічильника. Ніби між іншим незнайомка почала розпитувати стареньку про її життя, з ким вона живе, де її діти, внуки. Пенсіонерка розповіла, що родичі живуть далеко, приїжджають нечасто, а вона доживає віку з незрячим чоловіком.

Разом із пенсіонеркою псевдопрацівниця пішла до будинку подивитися на лічильник. Переконавшись, що у будинку більше нікого окрім дідуся немає, лиходійка почала розповідати старенькій про грошову реформу, яка, нібито, зараз відбувається у державі. Почала переконувати пенсіонерку, що якщо хоче зберегти свої заощадження, їй необхідно якнайшвидше їх поміняти на нові гроші. Пообіцяла здійснити обмін. Старенька віддала шахрайці 16 тисяч гривень. Отримавши готівку, гостя поспішила піти.

Як встановили міліціонери, після того, як лиходійка вийшла з будинку пенсіонерки, вона сіла в автомобіль марки «Лада Пріора» темно-сірого кольору. Правоохоронці розшукують шахрайку.

Міліціонери закликають жителів області бути пильними. Велике прохання до усіх громадян: попередьте своїх близьких, родичів, знайомих, особливо людей похилого віку, про можливі випадки шахрайств та переконайте їх ні в якому разі не довіряти незнайомим людям, а тим більше, не віддавати гроші.

Пам’ятайте, шахраї – гарні психологи. До кожної людини мають свій підхід. У розмові дуже ввічливі та тактовні.

Якщо ж сталося так, що ви все таки потрапили у тенета шахраїв, не зволікайте негайно телефонуйте до міліції. Намагайтеся запам’ятати зовнішність зловмисників, їхні особливі прикмети, це допоможе правоохоронцям розкрити злочин та повернути втрачене.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Водна меліорація, як ...
Наступна новина: На Хмельниччині за добу ...

КОМЕНТАРІ