На Житомирщині тривають щотижневі зустрічі журналістів з керівником обласної міліції ,

На Житомирщині тривають щотижневі зустрічі журналістів з керівником обласної міліції ,

12.04.14 08:40 0 675
Чергове змістовне спілкування представників громадськості, засобів масової інформації та очільника міліціонерів Житомирщини пройшло в УМВС. Результативність роботи правоохоронців та резонансні події за минулу декаду, першочергові завдання та конкретні кроки в їх реалізації – предмет спільного обговорення зацікавлених сторін.

- На території області одночасно перебуває кілька кандидатів у Президенти України, тож одним із основних завдань міліції в умовах перебігу виборчої кампанії – забезпечення належного правопорядку та безпеки під час їх зустрічей з виборцями, - розпочинаючи спілкування, наголосив начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко.

Загалом полковник міліції розповів присутнім про загальну ситуацію на території області. Так, за першу декаду квітня сталося 2 розбійних напади, 1 тяжке тілесне ушкодження зі смертельними наслідками, 3 грабежі, 5 хуліганств, 6 незаконних заволодінь транспортними засобами, 7 фактів незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів, 10 випадків незаконного поводження з наркотичними засобами, але найбільше крадіжок - 84 та шахрайств – 17.

Уночі 8 квітня розбійний напад стався в одному з сіл Коростенського району. У будинок приватного підприємця ввірвалося четверо осіб, у масках, озброєні, зв’язали господаря й, погрожуючи розправою над малолітніми дітьми, почали вимагати гроші. Група затримання Управління державної служби охорони затримала двох із нападників.

Керівник міліції області звернувся до громадян із закликом подбати про надійну охорону своїх осель. Зазначений випадок як раз і є підтвердженням того, що Державна служба охорони може стати надійним гарантом безпеки вашого майна, а кошти, затрачені на обладнання сигналізації, завжди менші можливих збитків.

У Брусилівському районі близько 2-ої ночі троє невідомих в масках, шляхом вільного доступу, проникли до будинку 55-річного жителя райцентру, вимагаючи грошей, побили господаря.

Схожа ситуація у Радомишльському районі. Уночі, близько 4 години, двоє осіб залізли до будинку літнього подружжя. Від отриманих побоїв чоловік згодом помер у хірургічному відділенні лікарні. Жінка ще перебуває у медичному закладі. Нападники знайшли у будинку 650 гривень, з тим і втекли.

- Ці зухвалі і цинічні злочини стосовно літніх людей не можуть залишатись безкарним, тому ми робимо усе можливе, проводимо комплекс і оперативно-розшукових, і негласних слідчих дій, аби винуватці були встановлені та притягнені до відповідальності, - наголосив Юрій Демяненко.

Серед практичних напрацювань у протидії наркозлочинності - документування діяльності злочинної групи осіб, які упродовж тривалого часу займались нелегальним збутом підконтрольних сильнодіючих лікарських препаратів. Уже встановлено, що незаконно було виписано понад 3 тисяч 600 рецептів на право придбання таких засобів, у подальшому вони отримувались в одній з аптек і спрямовувались на продаж наркозалежним.

У протидію гральному бізнесу - минулого тижня в обласному центрі правоохоронці викрили покерний клуб, розташований в одному з ресторанів у районі Польової. Для належної фіксації протизаконної діяльності у рамках кримінального провадження (ст.203-2 Кримінального кодексу) проведено санкціонований обшук та вилучено три покерних столи і низку інших свідчень протиправної діяльності.

Також начальник УМВС звернутись до жителів області із проханням повідомляти про всі відомі факти протиправних діянь на телефони довіри міліції (0412) 40-75-73, 40-75-88 (факс).

,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопілля: «Усі ...

КОМЕНТАРІ