На вокзалі Дніпропетровська для переселенців з Криму облаштували інформаційний центр

На вокзалі Дніпропетровська для переселенців з Криму облаштували інформаційний центр

12.04.14 13:40 0 831
У приміщенні залізничного вокзалу Дніпропетровська облаштували спеціальний координаційний центр для підтримки жителів Автономної Республіки Крим, де представники місцевих органів влади надають біженцям з півострова консультаційну допомогу. Про це повідомили в прес-службі дирекції Придніпровської залізниці. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними залізниці, зокрема, у центрі можна отримати інформацію щодо забезпечення житлом для тимчасового проживання на Дніпропетровщині, соціальними та пенсійними виплатами, щодо працевлаштування, а також з питань правового характеру.

За словами консультантів, переважно кримчани цікавляться питаннями працевлаштування та соцвиплат. Окрім того, звертаються й жителі Дніпропетровська, які мають житло у Криму і хочуть з’ясувати певні юридичні тонкощі.

Центр працює у щоденному режимі – з 8-ї ранку до 8-ї вечора.

Графік його роботи підлаштовано під прибуття потягів кримського напрямку, відтак кримчани можуть отримати потрібну їм консультацію, щойно прибувши на материк.

Якщо ж питання потребує більш детального розгляду, людину направляють до відповідного департаменту Дніпропетровської міської ради або облдержадміністрації.

Раніше у Дніпропетровську створили Регіональний координаційний центр з організації роботи щодо підтримки сімей з Криму. Його спеціалісти розселяють переселенців, допомагають із працевлаштуванням тощо. Водночас у соціальних мережах дніпропетровські волонтери повідомляють небайдужим про потреби переселенців, для родин з дітьми збирають іграшки, одяг, фрукти, солодощі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Останньому в’язню ...

КОМЕНТАРІ